Glemt å forberede vaffelrøre ?
...det har jeg :-(
...men nå er det vel bare jeg i familien som vet at det er i dag ;-)
Ikke lett å lage vaffler som er sunne og samtidig godkjent som det de er,
her er noen enkle tips:
Lag en salt utgave:
-vaffler (som pannekaker) kan lages uten sukker,
men da er det lurt og servere dem som det de er,
og ikke la folk tro at de har en søt opplevelse i vente ;-)
- bruk masse egg istedet for mel og bland inn revne grønnsaker,
som gulrot, squash, gresskar, søtpotet, kålrot, hodekål...
...og hvorfor ikke brennesle, spinat, purre etc.
- server med ost og kjøttpålegg istedet for syltetøy :-)
Søte og sunnere utgaver:
- bruk en surdeigbase så elimenerer du ihvertfall glutenet...
- bruk sunnere søtning enn hvitt sukker:
uraffinert sukker
kokossukker
stevia
agave - honning
- bruk revet eple og egg istedet for mel...
- bruk mye kanel, kardemomme som er sunt og gir smak...
Her blir det eple-egg-ghee-fiberhusk-kanel vaffler til lunsj,
toppet med litt honning og creme fraiche for de som tåler det :-)
Jeg bruker ca 1 egg pr dl andre ingredienser...
Har jeg glemt noen gode ideer ,
.
...det har jeg :-(
...men nå er det vel bare jeg i familien som vet at det er i dag ;-)
Ikke lett å lage vaffler som er sunne og samtidig godkjent som det de er,
her er noen enkle tips:
Lag en salt utgave:
-vaffler (som pannekaker) kan lages uten sukker,
men da er det lurt og servere dem som det de er,
og ikke la folk tro at de har en søt opplevelse i vente ;-)
- bruk masse egg istedet for mel og bland inn revne grønnsaker,
som gulrot, squash, gresskar, søtpotet, kålrot, hodekål...
...og hvorfor ikke brennesle, spinat, purre etc.
- server med ost og kjøttpålegg istedet for syltetøy :-)
Søte og sunnere utgaver:
- bruk en surdeigbase så elimenerer du ihvertfall glutenet...
- bruk sunnere søtning enn hvitt sukker:
uraffinert sukker
kokossukker
stevia
agave - honning
- bruk revet eple og egg istedet for mel...
- bruk mye kanel, kardemomme som er sunt og gir smak...
Her blir det eple-egg-ghee-fiberhusk-kanel vaffler til lunsj,
toppet med litt honning og creme fraiche for de som tåler det :-)
Jeg bruker ca 1 egg pr dl andre ingredienser...
Har jeg glemt noen gode ideer ,
ikke nøl med å komme med forslag i kommentarfeltet eller på facebook :-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)