15. des. 2015

Gele og Vaniljesaus til fest.

Enten du lager hjemmelaget gele og vaniljesaus eller går for en kjøpt variant,
her har du ett tips til servering...
...og oppskrift på hjemmelaget uten melkprodukter og med mindre sukker.

Jeg lagde gele av saften (med røde skogsbær) som jeg hadde kokt pærer i til dessert,
om du gjør det samme eller bare koker opp frosne bær med saft er det du som bestemmer.




Mengde og antall porsjoner dvs mengde du lager kommer an på porsjonene du serverer,
jeg brukte veldig små glass og lagde gelefigurer av restene...

Serveringstips:

Bruk vinglass eller andre pene glass i passe størrelse.
Sett disse på skrå ved hjelp av en eggekartong eller boller...
Ha i gele med en øse forsiktig,
og la stivne mens glasset står på skrå.
Når gelen er helt stiv setter du glasset normalt og heller i vaniljesaus.
Pynt med myntblad og/eller friske bær.




Oppskrifter:

Gele

5 dl saft m/røde bær
4 gram agar-agar
2 ss honning

Kok opp med agar-agar, avkjøl litt før du rører inn honning.
Hell i ønskede glass, former.


Vaniljesaus (uten melk)

5 eggeplommer
5 dl kokosmelk
1 ts vaniljesukker
1 ss honning (sukker)

Varm opp kokosmelk, eggeplommer og vaniljesukker under omrøring (visp).
Når det begynner å ryke nærmer det seg makstemperatur på 80 grader.
(du kan selvfølgelig bruke termometer)
Med en gang sausen beguynner å tykne tar du kjelen av varmen,
rør inn honning (smak til)
avkjøl og den vil tykne litt til.




Kokoskrem eller yogurt blir også fin dessert.

Lykke til med valg av dessert til Jul :-)

.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)