27. des. 2015

Rakørret m/ Avokado Forrett

Avocado er ett godt følge til våre forskjellige varianter
av laks og ørret:
raket gravet eller røkt.


Laksepakker

per person

1 skive Røkelaks e.l.
1 1/2 ss avocado i terninger
1/2 ts sitronsaft
1 ts olivenolje
pepper
1 gressløk-strå


Avocado blir fort svart når den er delt opp,
derfor er det lurt å ha litt sitronjuice på, 
ha bitene i en skål og hell ca 1 ss sitronsaft + 2 s olivenolje + litt pepper over (pr avocado),
bland godt og sett sammen desserten med en gang.

Legg en skive laks flat og ha avocadobitene i midten,
bruk alle fingrene og løft sidene opp rundt avocadobitene og samle de på toppen som en pakke,
hold de med den ene hånda mens du surrer gressløken rundt og knyter så godt du kan,
forsiktig de ryker hehe bruk de tykkeste og lengste ;-)
Du kan også bruke en purrestrimmel.

(mine skiver var litt små og flortynne så de falt litt fra hverandre)


Når pakkene er laget (eller skålene) settes de i en stor boks med lokk i kjøleskapet til servering.

Har du litt mer tid og lyst kan du lage en avocadomos og fylle pakkene med,
oppskrift HER

Ved små biter skjæres de best i terninger og legges lagvis i ett lite glass eller skål,
med avocado i terninger.



 Oppbevar i kjøleskapet til servering,
velg asietter eller lave skåler i lys farge:
brun keramik passet ikke til laksefargen mens glass tallerkenen fikk frem den fine fargen.









Porsjonsberegning:

Til min 12-retters nyttårsmeny må porsjonene være små:
Tynne ikke for store skiver med laks og ca 1 avocado pr 5 porsjoner/pakker.

Hvis du har færre retter kan du lage større pakker eller servere flere per person,
opptil 1/2 avocado per person og 150 gram laks...




.

Følg med for de neste rettene i 12- retters menyen,
som du kan se HER
i god tid til Nyttårsaften :-)

.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...



På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)

.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)