14. juni 2014

Hjemmelaget Morellgele

Når det bugner av frukt og bær lager man syltetøy ;-)

Jeg er ikke noen storspiser av syltetøy selv, 
da jeg synes det er altfor søtt, 
men det er kos å glede andre.

Du kan bruke kirsebær selvfølgeig ;-)



Morellgele

Dette trenger du:

bær
litt vann
ca. 1 sitron/500 g bær
sukker

kjele
sil
bolle
vekt
røreskje
steriliserte glass

Slik gjør du:
Ha bær eller frukt i en kjele med litt vann,
de skal vaskes og deles opp,
men du trenger ikke å skrelle eller ta ut stener.
Kok opp og la koke til alt er mos,
gjerne en time.

Sil fra saften og vei denne,
vei opp lik mengde sukker.
Ha begge deler og sitronsaft i en kjele.
Kok opp og skum av.
Fortsett og koke til du får gele,
dvs du må ta 'geleprøven' som består i å dyppe røreskjea i saften,
når denne renner av skal den siste dråpen henge igjen som en perle,
da vil blandingen tykne ved avkjøling.
Ingen lett avgjørelse og ta ;-)
-men øvelse gjør mester.
Normalt bør ikke blandingen koke mer enn 18 minutter med sukkeret.
Sjekk derfor fra og med 12. minutt...

Hell den kokende blandingen direkte i glass,
skru på korken og sett glassene på hodet på ett brett.
Sett brettet et stille sted til avkjøling,
og ikke rør glassene før det har gått minst 24 timer :-)

Nå har du gele, mer eller mindre tykk ettersom innhold av sukker og pektin ;-)






Nytes :-)
.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.





3 kommentarer:

  1. Er det mulig å erstatte sitronen med noe annet? Jeg er allergisk...

    SvarSlett
    Svar
    1. hei, du må gjerne erstatte sitron med annen frukt-bær som inneholder pektin eller rett og slett bruke litt agar-agar eller gelatin, da det kan være vanskelig å få fersk halvmoden frukt som f.eks. epler, rips etc.

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)