8. juni 2014

Tarte de Cerises - Kirsebærterte - Glutenfri

Det er kirsebærsesong,
kortvarig for snart er det fugler og mark som tar over resten,
så det er bare å skynde seg å plukke :-)






Tarte de Cerises

tertedeig:
200 g glutenfritt mel
100 g ghee/smør
1 ss bjerkesukker
1 eggeplomme

Fyll:
700 g moreller-kirsebær
3 egg
50 g bjerkesukker eller 100 g sukker
125 g malte nøtter

Bland mel, ghee og sukkeret i en kjøkkenmaskin, (eller for hånd).
Tilsett eggeplommen , du har nå en deig du kan jobbe med, 
er den for tørr så den ikke henger sammen har du i eggehvitten.
Pakk inn i plast og legg kjølig.

Morellene må renses for stener, dette kan ta litt tid så det er best og sette alle hender i jobb.


Sett ovnen på 175 grader.

Kjevle ut tertedeigen imellom to plastlagg eller med mye mel på benken, men plast fungerer fantastisk.
Plast ikke bakepapir, jeg brukte ett lag bakepapit og det ble nesten litt vanskelig å fjerne ;-)
Ha deigen i smurt paiform og fjerne det som stikker over kantene, klem og dytt der det trengs.




Visp eggedosis av egg og sukker, rør inn malte nøtter.

Ha Morellene i terten og fyllet over.





Pynt med resten av tertedeigen og kirsebær hvis du vil.

Stekes i 30 minutter.





Bon Appétit :-)



.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)