Syltetøy kan lages på flere måter raskt og enkelt,
eller som her på den gamle franske måten hvor man bruker flere dager :-)
Her lager vi syltetøy av moreller,
men samme metode kan brukes til alle bær og frukter.
Moreller er i full sesong og en snill nabo spurte pent om vi ikke kunne hjelpe til med å spise moreller, ikke noe problem det med 3 tenåringer som elsker disse søte røde kulene ;-)
Når de først er plukket,
eller når de er modne på treet,
må de brukes fort for det blir veldig fort mugg eller mark i dem.
En bærepose ble derfor syltetøy:
Du trenger:
Bær/frukt, sukker og sitronsaft.
Lik mengde sukker som rensede bær,
ca 1 sitron per 500 g bær.
1. Dag
Plukke og rense bær og frukt.
Stenene tas ut av morellene ved å dele dem i to med fingre eller kniv,
eller ved å bruke en liten maskin til formålet.
Legg frukten i en kjele sammen med sukker.
Det skal være lik vekt av sukker og bær, jeg brukte litt mindre.
La stå til neste dag.
2. Dag
Kok opp og la koke i 2 minutter,
la stå til neste dag.
3. Dag
Steriliser glass og lokk.
Ha sitronsaft i syltetøyet.
Kok opp og la koke i ca 15-20 minutter.
Fyll opp glassene, sett på lokkene og snu de på hodet på ett brett.
-dette for at all luft skal komme ut (hermetiseres) og syltetøyet holder seg lenge selv i romtemperatur-
La stå og avkjøle seg minst 24 timer før de settes på lager.
Lykke til :-)
.
eller som her på den gamle franske måten hvor man bruker flere dager :-)
Her lager vi syltetøy av moreller,
men samme metode kan brukes til alle bær og frukter.
Moreller er i full sesong og en snill nabo spurte pent om vi ikke kunne hjelpe til med å spise moreller, ikke noe problem det med 3 tenåringer som elsker disse søte røde kulene ;-)
Når de først er plukket,
eller når de er modne på treet,
må de brukes fort for det blir veldig fort mugg eller mark i dem.
En bærepose ble derfor syltetøy:
Du trenger:
Bær/frukt, sukker og sitronsaft.
Lik mengde sukker som rensede bær,
ca 1 sitron per 500 g bær.
1. Dag
Plukke og rense bær og frukt.
Stenene tas ut av morellene ved å dele dem i to med fingre eller kniv,
eller ved å bruke en liten maskin til formålet.
Legg frukten i en kjele sammen med sukker.
Det skal være lik vekt av sukker og bær, jeg brukte litt mindre.
La stå til neste dag.
2. Dag
Kok opp og la koke i 2 minutter,
la stå til neste dag.
3. Dag
Steriliser glass og lokk.
Ha sitronsaft i syltetøyet.
Kok opp og la koke i ca 15-20 minutter.
Fyll opp glassene, sett på lokkene og snu de på hodet på ett brett.
-dette for at all luft skal komme ut (hermetiseres) og syltetøyet holder seg lenge selv i romtemperatur-
La stå og avkjøle seg minst 24 timer før de settes på lager.
Lykke til :-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Dette ser spennende ut! Noen anelse om hvorfor syltingen skal tas over flere dager?
SvarSlettHei :-)
SlettIkke annet enn at det safter seg mer og derfor kokes mindre...
...men hvis det syltes ofte er jeg tilhenger av å gjøre jobben i en omgang, det er dog ofte praktisk å rense og sukre samme dag som det plukkes å så koke dagen etter :-)
smaker friskt
SvarSlettHei, hva bruker du mindre av? Sukker går jeg ut ifra? Og setter du bæra i kjøleskapet etter dag 1? Mvh Ingrid
SvarSlett