30. jan. 2013

Rød kålstuing

Alle kjenner til den tradisjonelle kålstuingen,
 hvor man bruker hodekål og lager en hvit saus som man blander i den kokte kålen.

Hvorfor ikke gjøre det samme med rødkål ;-)


Man koker kålen, lager en hvit grunnsaus som man krydrer med muskatnøtt og blander at sammen.

...her er en rask utgave hvor du lager sausen 'i kålen'...

Skjær kålen i tynne skiver / strimler og kok den ca 15 minutter i lite vann tilsatt eddik, i lite vann for ikke å koke ut alle gode vitaminer etc. for deretter å helle alt kokevannet i vasken...


Ta vare på kokevannet.
Ha litt smør i den kokte avrente kålen, samt 2 ss mel (bruk gjærne maizenna eller potetmel).


Varm opp og rør rundt til alt er godt fordelt, spe med halvparten melk og halvparten kokevann, til du har en passe kremete kål.

Jeg blandet også inn litt persilleblanding.

Her servert til ostegratinert svinekotelett.


 Passer til vegetarmiddag, fisk og kjøtt.
Glutenfri hvis an bruker maizenna eller potetmel.


Lekkert ??

 

Har du et godt forslag til å bruke rødkål, foruten surkål ?

Ikke nøl med å legge igjen en kommentar og link...

 

 Ha en fin dag :-)


...har visst fått denne ideen før, her er innlegg fra matprat-bloggen min i mai 2012

Liker å prøve meg frem når jeg lager mat og som regel så blir det noe morsomt :-)
En sjelden gang så er det klart det blir fiasko ;-) denne gangen gikk det veldig bra !
Ett rødt kålhode skjæres i strimler og kokes med eddik i vannet.
Lag tykk hvit saus som krydres med muskatnøtt, salt og pepper.
La kålen renne av og bland med sausen, smak til om du trenger mer salt.
Raskt, Lekkert og Godt!
...også ble det litt rester, og det er ofte enda bedre og raskere...
Legg restene i en ildfast skål, ha over ostebiter (jeg hadde blåost og brie men bruk gjærne revet ost), baconbiter og gressløk, gjerne litt nymalt pepper, men ikke salt siden både ost og bacon er salt ;-)
Stek i ovnen 10-15 min på 200 grader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)