7. jan. 2013

Kanin i Sjokoladesaus med Appelsin

Har dere nå fått tak i kanin ?


Jo flere som etterlyser kaninkjøtt jo mere vil komme på markedet ;-)

I mellomtiden skal jeg bombardere dere med gode kaninoppskrifter, og søte kaniner :-)

Fortvil ikke hvis du ikke har kaninkjøtt for hånden, 
denne oppskriften går også fint med kylling, kalkun og ikke minst and  :-)

Jeg har tidligere laget kanin i sjokoladesaus med chili, veldig godt men ikke alle liker chili så denne gangen fikk jeg enda en god idé appelsin...


Kanin i Sjokoladesaus med Appelsin
(4 porsjoner)

400-600 gram kaninkjøtt
4 små løk
100 g bacon i biter
1/2 appelsin
3 dl vørterøl/øl/hvitvin
0,75 dl balsamicoeddik
2 ts sjokoladepulver

Har du en hel kanin deles den i biter som en kylling, 
hvis du får kjøpt ferdig oppdelt og har flere samtidig er det lurt og bruke like deler. 
Jeg brukte 4 lår denne gangen og 2 kotelettkammer/ryggpartier forrige gang.
Stek bacon i sitt eget fett (eventuelt litt olivenolje hvis det ikke er fett nok), 
ha i kaninbitene og brun de på alle kanter.


Ha i løk delt i to, brun videre til løken er 'smeltet' dvs myk og ikke brent.


Ha i appelsinskall og appelsinbåter (jeg brukte en clementin).



 Ha i vørterøl og balsamicoeddik, småkok i 20-30 minutter ettersom hvor store biter kjøtt du har, 
kjøttet skal slippe bena. 

Tilsett vann hvis det koker for mye inn, det skal riktignok koke inn til halvparten, 
hvis du har for tett lokk kan du koke uten lokk på slutten.


Ta ut kjøttbitene.


Bland sjokoladepulveret med litt kraft og rør ut i kraften,


 ha kjøttbitene tilbake i gryta , kok opp og det er klart til servering,
eller la det stå for så å varme opp når gjestene/familien er klar til servering.

Serveres med godt brød og gjerne litt tyttebær, grønnsaker eller f.eks. ris.




Kanin i sjokoladesaus med chili pyntet opp med litt tomat :-)

Oppskrift her...


Jeg ble helt forundret over clementinbåtene som var fullstendig forsvunnet :-O 
,men smaken var der og jeg synes balansen var helt passe imellom sjokolade/appelsin. 
Anbefaler selvfølgelig å smake til da mengden saus har litt og si.
Jeg tilsatte ikke salt da det var perfekt med saltet fra baconet, pepper glemte jeg og det var like greit for balsamicoeddiken ga nok smak ved siden av resten.

Hvet ikke hva mer jeg kan si for å friste dere til å prøve, men hvis dere prøver, er det veldig koselig hvis dere skriver en kommentar til innlegget :-)




4 kommentarer:

  1. Jeg har laget flere retter med kylling i mangel av kanin og brukt sjokolade med chilli i sausen. Neste gang skal jeg bruke appelsin i.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det var godt å høre ;-)

      Kylling går helt fint, kjøttet er like fint so kanin og koketider blir likt, høner må nok kokes litt mer...

      Det går foresten helt fint og bruke appelsin i tillegg til chili, hvis man ikke har lyst til å droppe chili'n....

      Slett
  2. Dette ser virkelig godt ut! Har spist veldig lite kanin, etter at min mor serverte kanin- og hønseragu. Veldig godt, men med en viss bismak, selvfølgelig...;-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk skal du ha :-)
      Høres ut som en interesant rett, legg gjerne igjen en link her hvis du har på hønseragu...

      Hvis du sikter til smaken på kjøttet med 'bismak' så er det riktig at det under slakting kan komme en bismak, jeg leste i Schønberg Erken sin kokebok at du kan legge dem i melk i minst en time før bruk for å få vekk denne bismaken. Har også lest eddikvann....

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)