Viltkjøtt er en luksus, og med lavt budsjett helt umulig så hva er da bedre enn en venn som er jeger...
Retten
kan godt lages med kanin, annet viltkjøtt, and eller i billigste utgave
oksekjøtt ;-)
Gjerne selplukket sopp, men kjøpt vanlig
champinon, men hvis hermetisk er eneste alternativet dropp det...
Hunters Stew til 10-12 personer
1
stor Hare eller tilsvarende, ca 2 kg.
sideflesk/ bacon
sopp ca 500 g
smør til steking eller annet fett
5 gulrøtter
3-5 løk
1 flaske øl
10-15 knuste
enerbær
2 laurbærblad
rosmarinkvist (eller 1 ts tørket)
5 fedd
presset hvitløk
salt
pepper
1 ts sukker
1/4 fløte (eller mer...)
3
skiver geitost
1/2 dl frosne tyttebær
klippet persille
Rens haren godt og del i biter.
Brun
sideflesket i tørr panne, ta ut flesket og stek harebitene i fettet,
Skjær gulrøtter i skiver og løk i båter og ha det i en stor jerngryte/
teflonbelagt kjele/ marmite...
Hell over øl og evnt. litt vann eller mer
øl til det nesten dekker, tilsett urter og krydder, sukker etc.
La
småkoke i 2 timer +/-, kan nå hvile til litt før servering.
Ta gjærne ut
de bena som har løsnet fra kjøttet,
ha i fløte og geitost og kok godt
opp og rør godt rundt.
Rett før servering has tyttebær og persille oppi,
de er penest når de ikke er for mye kokt.
Poteter eller Ris er jo også mulig tilbehør ;-)
Denne gryta ser kjempegod ut. Den kan kanskje lages med "villsau" også, eller tom landkylling.
SvarSlettMerci :-)
SlettGryta kan fint lages med andre typer kjøtt, man bør tenke på å regulere koketiden i forhold til type kjøtt og størrelsen på bitene.
Har du soppen oppi til slutt? Ser for meg at den blir gummi hvis den skal koke i 2 timer.
SvarSlett