30. des. 2012

Tapas, Aperitif eller Fingermat

Forskjellene er ikke store, mye kan brukes til koldtbord og buffet også...

Her kommer litt ideer for det meste i bildeform...

Felles for de alle er at det er brukt enkle ingredienser, noe er laget på forhånd, mye kan man lage selv eller kjøpe ferdig, poenget er at alle skal kunne imponere med ett flott tapasbord, en spennende aperitif...

Til pynt kommer du langt med litt kruspersille, gressløk eller hvorfor ikke lage
spinatgele, hvordan kan du se her...

Egg og kaviar...


 Spinatgele, gravlaks, sennepsmajones...


 Foie gras med tyttebær, granateple og syltet løk, alle tre veldig godt, 
litt morsomt var det her å servere med tyttebær som er relativt ukjent i lavlandet...







 Gravet laks med sennepsmajones...


Gravet laks med spinatgele...



Egg med reker i hvitløksmajones... 
På skåler eller på endivieblader...



Med en liten paprikabit gjør du fargene mer tiltalende, 
ikke nødvendig hvis mange av de andre alternativene er fargerike, 
men lurt hvis hele bordet mangler litt farge...

..med skinke og pølser og pateer...


Skinkerester gjør seg godt i en kabaret som kan legges i biter i endivieblader ;-)



 Slik kan bordet se  ut i ett lite selskap...



Chevreost med rødbetgele...

 Gulrotgele på chevreost med valnøtter og appelsinjuice...


Hvis dere vil lage foie gras så finner du ut hvordan her...



...forøvrig hadde det vært utrolig morsomt hvis jeg fikk noen stemmer på foie gras oppskriften min på utfordringen hos matbloggerne, nr 12, ellers er det over 40 bidrag så det er sikkert noen andre som blir glad for en stemme så dere er herved invitert til å klikke her og stemme...

Her finner du oppskrift på gravlaks ...

Hvis du vil lage egg så kjøp høner ;-)

Her finner du en link til alle mine aperitif forslag...


 


2 kommentarer:

  1. Surr baconskiver rundt ferske dadler og steik. Nydelig på tapasbordet.

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)