30. des. 2012

Waldorfsalat, tilbehør nummer 1 til Kalkun

Waldorfsalat ble først laget i 1893 på hotellet Waldorf, derav navnet, den første varianten var mye enklere enn den vi kjenner til i dag, t.o.m. valnøttene ble tilsatt mye senere.

Opprinnelig besto Waldorfsalad av epler, stilkselleri og  valnøttkjerner,
med majonesdressing, servert på en seng av salatblader.

Med årene har det blitt mange varianter hvor man bl.a. bruker druer eller tørkede druer / dadler, tilsetter kål.

Majonesen blir smaksatt og blandet med fløtekrem eller yoghurt...


Her er link til wikipedia og hva de sier om salaten.


Her kommer årets variant av vår Waldorfsalat fra meg:

 Waldorfsalat:

2 epler
100 g Stilkselleri
1 dl Valnøttkjerner
3 ss Rosiner
Salatblader
Saft og Revet skall av 1 sitron.








Dressing: 

3 ss majones
3 ss creme fraiche
1 ts  honning
litt pepper




Bland ingrediensene til dressingen.


Skjær eple og stilkselleri i biter,
 bland raskt med sitronsaften, så holder eplebitene seg pene. 


Alt untatt salatbladene blandes med dressingen, hold igjen noen valnøtter til pynt.
Legg salatbladene i en skål og salaten over, pynt med valnøtter.


Holder seg noen timer i kjølig rom / kjøleskap, kan altså gjøres ferdig på forhånd.

Etter min mening en mer fristende utgave takket være grønne salatblader ;-)
-var skeptisk til rosinene som jeg ikke hadde prøvd hvis jeg hadde hatt druer, 
resultatet ble overraskende godt og blir helt sikkert gjentatt, 
anbefales hvis man vil spare tid / ikke har druer / ønsker et rimelig alternativ...



Fjorårets variant med druer på den måten som vi kjenner best fra Norge:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)