16. des. 2012

Krydring av Medisterdeig til Julemiddagen

Her i Frankrike er det umulig å få medisterdeig som vi kjenner den fra Norge,
 til nød kan man kjøpe noe ferdigblandet greier til å stappe kalkunen med eller grønnsaker...
og julepølser er laget av fjærkre..

 
Som dere hvet så kverner vi derfor egen medisterfarse til medisterboller og julepølse,
 det kan dere lese om HER.


Også blir det jo så godt,
nå er alt kvernet og fryst ned til nærmere jul ;-) 

Det er lurt og prøvesmake krydringa av deigen,
bland anbefalt krydderblanding eller din egen blanding,
prøvestek små boller eller lag paté som vist under:




For å prøvesmake,
stekte vi en liten porsjon i paté form:

Enkel krydring, forslag 1:


500 g malt svinekjøtt
2 ts muskat
 3 egg
1/2 ts pepper

Litt mer krydret, forslag 2:


2 kg farse (500 gram fett og 1,5 kg kjøtt)
5 eggeplommer
2 1/2 ss salt
3 ts pepper
1 ts ingefær
1 ts muscat
1 ts nellik
2 ts allehånde
6 ss potetmel (evnt. maizenna)
1 liter kraft (evnt melk)

 (saltet kjøttet før det ble malt ellers tilsettes salt ca 1 1/2 ts/kg kjøtt)


Her er noen forslag til forandringer:


-Hvis du vil kan du også ha i løk, portvin, foie gras, trøfler, sopp, urter...

- Man kan bruke brød istedet for mel og man kan  bruke glutenfritt mel...

 
Mixes godt i kjøkkenmaskinen, eller for hånd.
Helles i en brødform eller glass og stekes i vannbad på 200 grader.. ca 1 time,
men det kommer ann på hvor store porsjoner.
-når du stikker i den skal saften som kommer ut være klar og ikke rosa...


Siden den ble mixet en stund gjorde eggene sitt til at den hevet
 seg opp som en suffle og fikk stekeskorpe...


Litt morsomt, men ikke helt korekt, så det er lurt og ikke mikse for lenge.

..og ikke minst kjempegod så krydringen kan anbefales ;-)

Lykke til og ikke glem å smake :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)