Her i Frankrike er det umulig å få medisterdeig som vi kjenner den
fra Norge,
til nød kan man kjøpe noe ferdigblandet greier til å stappe kalkunen med eller grønnsaker...
og julepølser er laget av fjærkre..
til nød kan man kjøpe noe ferdigblandet greier til å stappe kalkunen med eller grønnsaker...
og julepølser er laget av fjærkre..
Som dere hvet så kverner vi derfor egen medisterfarse til medisterboller og julepølse,
det kan dere lese om HER.
Også
blir det jo så godt,
nå er alt kvernet og fryst ned til nærmere jul ;-)
nå er alt kvernet og fryst ned til nærmere jul ;-)
Det er lurt og prøvesmake krydringa av deigen,
bland anbefalt krydderblanding eller din egen blanding,
prøvestek små boller eller lag paté som vist under:
For å prøvesmake,
stekte vi en liten porsjon i paté form:
stekte vi en liten porsjon i paté form:
Enkel krydring, forslag 1:
500 g malt svinekjøtt
2 ts
muskat
3 egg
1/2 ts pepper
2 kg farse (500 gram fett og 1,5 kg kjøtt)
5 eggeplommer
2 1/2 ss salt
3 ts pepper
1 ts ingefær
1 ts muscat
1 ts nellik
2 ts allehånde
6 ss potetmel (evnt. maizenna)
1 liter kraft (evnt melk)
Litt mer krydret, forslag 2:
2 kg farse (500 gram fett og 1,5 kg kjøtt)
5 eggeplommer
2 1/2 ss salt
3 ts pepper
1 ts ingefær
1 ts muscat
1 ts nellik
2 ts allehånde
6 ss potetmel (evnt. maizenna)
1 liter kraft (evnt melk)
(saltet kjøttet før det ble malt ellers
tilsettes salt ca 1 1/2 ts/kg kjøtt)
-Hvis du vil kan du også ha i løk, portvin, foie gras, trøfler, sopp, urter...
- Man kan bruke brød istedet for mel og man kan bruke glutenfritt mel...
Her er noen forslag til forandringer:
-Hvis du vil kan du også ha i løk, portvin, foie gras, trøfler, sopp, urter...
- Man kan bruke brød istedet for mel og man kan bruke glutenfritt mel...
Mixes godt i kjøkkenmaskinen, eller for hånd.
Helles i en brødform eller glass og stekes i vannbad på 200 grader.. ca 1 time,
men det kommer ann på hvor store porsjoner.
-når du stikker i den skal saften som kommer ut være klar og ikke rosa...
men det kommer ann på hvor store porsjoner.
-når du stikker i den skal saften som kommer ut være klar og ikke rosa...
Siden den ble mixet en stund gjorde eggene sitt til at den hevet
seg opp som en suffle og fikk stekeskorpe...
seg opp som en suffle og fikk stekeskorpe...
Litt morsomt, men ikke helt korekt, så det er lurt og ikke mikse for lenge.
..og ikke minst kjempegod så krydringen kan anbefales ;-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)