Opprinnelig en lekker kake med sort trekk og gullbokstaver og tall, men i hui og hast ble løsningen sjokoladepudding med sjokoladetrekk og vanilje-geletall og da var jo vaniljesausen klar også ;-)
Så har dere enda ikke alt i boks kan denne lages både med sjokoladepudding, gele eller vanlig kake.
Marsipantrekk eller sjokoladekrem og bokstaver i marsipan eller sprøytet på med melisglasur ;-)
Rask sjokoladepudding:
10 egg
1 liter melk
2 dl sukker + vaniljesukker
200 gram kokesjokolade
Melka kokes opp med sukkeret, sjokoladen smeltes i micro'n med 4 ss vann.
Eggene vispes godt, visp inn sjokoladen og deretter melken.
Hell røra i en 24 cm Kake springform og sett den i vannbad på 160 grader, ca 1 time, vannet skal ikke koke.
Avkjøles.
Sjokoladetrekk
200 gram sjokolade
1 dl sukker
1 dl fløte
1 ss smør
Kok opp sukker med 1/2 dl vann, når blandingen er tykk helles den i en bolle sammen med fløten og smøret. Hakk sjokoladen i små biter og ha i bollen, la stå to minutter. Visp godt til massen er jevn.
Vaniljesaus
Kjøpes :-) ...til servering...
Litt Lys marsipan
Kjøpes :-)
Kjevles ut og stikk ut tall fra 1 -12 , skjær ut visere og bokstaver til Godt Nytt År og 2013.
Sjokoladepuddingen løsnes pent fra kantene på formen, ta av kanten, sett ett fat over snu og ta forsiktig av bunnen på forma.
Trekk kaken med sjokolade for å skjule alle feil, pynt med vanilje tall og bokstaver.
Har du stjerneskudd er jo det en knallgod ide for serveringen ;-)
Ellers gjør det seg godt med noen stjerner...
Det ser ut til å vøre en flott nyttårskake som ikke er for "tung" etter hovedrett og ostefat.
SvarSlettRiktig Godt Nytt År og takk for interessante og lærerike innlegg!
Merci :-)
SvarSlettGodt Nytt år og tusen takk for koselige kommentarer på bloggen,
alle gode ønsker for 2013 med mange kulinariske opplevelser ;-)