Hvilken ost skal man velge ?
Ostefat eller gjøre ferdig porsjoner ??
Valg
av ost blir jo litt personlig, noen liker oster som er sterke på smak og
andre liker milde...
Derfor pleier jeg å velge veldig forskjellige
oster, og antall i forhold til antall gjester: minimum 3 men helst 5...
Brie/camembert, Rouquefort, Chevre, saueost og en tomme eller chantal/emmental/ jarlsberg...
Ost delt i porsjoner, men på eget fat er en god løsning,
med enkel frukt til pynt kan det gjøres helt lekkert :-)
Lager
du ostefat er det lett og ta vare på restene og du kan tillate deg ett
bedre utvalg,
husk flere ostekniver...
Mange liker honning til
chevre...
Fikensyletøy er kjempegodt til Brie / Camembert...
Noen vil ha sherry til blå ost...
I Norge pynter man gjærne med litt druer, i Frankrike er godt
brød viktig...
Lager du porsjoner ferdig på tallerkner, slipper
du styret med fat og greier og alt står ferdig til servering (hvis du
har gjordt det ferdig på forhånd på små plasttallerkner), men restene
går i søpla og det er sikkert flere som ikke vil spise alt, og utvalget
begrenser seg helst til 3...
Lykke til og legg gjerne igjen en kommemtar hvis du hvet om noe godt til ost ;-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)