Ikke glem at dere nå kan få kjøpt kaninkjøtt i mathallen i Oslo !
Jeg er så heldig og ha dem selv, så fra fryseren tok jeg opp 3 ryggstykker på til sammen ca. 600 gram.
Vi er 5 stykker til middag.
...del kaninen i passende biter..
Brunes på alle kanter i litt smør.
Øvrige ingredienser:
1 løk
100 g bacon
2 dl hvitvin
suppekvast
2 dl vann/kraft
2 dl fløte
2 ss mel
1ss sennep
Stek bacon, deretter sopp og løk.
Tilsett kanin stykkene.
Ha i hvetemel, rør godt.
Ha i hvitvin, sennep, suppekvast og vann/kraft.
Når dette har småkokt en halv time,tar du opp kjøttbitene.
Ha i fløte, kok opp.
Du kan nå bestemme om du vil servere bitene som de er eller ta vekk beina, kan være lurt hvis noen rundt bordet ikke spiser kaniner, her serveres derfor ofte kyllinfileter med ører ;-)
Ha kjøttet tilbake i sausen og server.
Ris blandet med purre er kjempegodt tilbehør ;-)
På middagssiden her på bloggen kommer det snart Coq au Vin laget av en ekte Hane :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)