I Frankrike er det helt nødvendig å ha en 'buche' til julemåltidets dessert.
En tradisjon som stammer fra feiringen av vintersolvervet og en vedkubbe som skulle brennes sakt og lenge for å sikre et godt nytt år i form av gode avlinger og innhøstninger.
For litt over 50 år siden ble denne tradisjonen borte og det ble innført en juledessert i form av en vedkubbe.
Det lages derfor mange julekaker i tradisjonell julekubbestil og mange fler i mer og mer artistiske utgaver...
De fleste lages av en sukkerbunn med mindre hevemiddel enn det vi gjør i Norge når vi lager rullekake, jeg synes nå at vi har en fantastisk rullekake i Norge og serverer den Julepyntet til den Franske Familiefesten ;-)
Her er oppskrift på rullekake.
De fleste lages av en sukkerbunn med mindre hevemiddel enn det vi gjør i Norge når vi lager rullekake, jeg synes nå at vi har en fantastisk rullekake i Norge og serverer den Julepyntet til den Franske Familiefesten ;-)
Her er oppskrift på rullekake.
Her er en av mine kreasjoner, som også smakte himmelsk godt...
Man trenger en misslykket kake/muffins / kakerester eller så må man
lage en formkake (gjærne sjokolade, men smaken er valgfri) lag kaken i
en brødform...
Deretter lager man en brødform (gjærne litt bredere og flatere) med gele...
Vi brukte en slags formkakeform med flere små i så det ble porsjonskaker / kake for to ???
her står man litt fritt...
her står man litt fritt...
Våre kaker ble satt sammen slik:
12
sjokolade fudge muffins fra Villa perlesukker:
http://www.villaperlesukker.no/recipe/chocolate-fudge-cupcakes/
Misslykket nøttekaramel laget av : 4 dl hakkede valnøtter (mandler kan
selvfølgelig brukes) ,
3 dl sukker og litt vann: smeltes/kokes til
karamel og helles utover smurt bakepapir og knuses i kjøkkenmaskin når
den er tørr ( hvis du har vann i så blir den seig :-P )
, men blandet med 2
dl melis gikk det helt fint å knuse den !!!
200 g smør
Alt kjøres i kjøkkenmaskinen og has så i ønsket form 'linet' med plastfolie... settes i kjøleskapet...
Gele: 2 pk blåbærgele fra Freia, 5 dl frossene bær, litt solbærlikør:
Kok
opp 5 dl vann med de frossne bærene mål opp 8 dl og rør ut gelepulveret
deretter tilsettes 1 dl likør... helles i ønskede former og settes i
kjøleskapet...
Så må de små hyttene settes
sammen da trenger du hvit sjokolade, sjokoladetrøfler og sjokoladefingre
til pynt og vaniljesaus til servering ... må innrømme at jeg da hadde
færdig saus siden det blir mye matlaging til syvende å sist...
Bruk
gele'n til base og sett formkaken oppå, skjær formkaken til tak /\ bruk
en hvit sjokoladerute til dør på endeveggen og sjokoladefingre til
takstein, eller du kan bruke after eight som takstein.
Hva synes du ? Vi var veldig stolte :-)
Her er er en utgave vi lagde til julaften i brødformer av rullekake og sjokoladepudding:
Her er noen til fra tidligere år:
Helt enkle rullekaker pyntet i den stilen man vil,
aller helst sjokoladekrem som man gir mønster som en trekubbe :-)
Jeg må si jeg har falt pladask for de små søte husene med sjokoladefingrer til tak.
SvarSlett