...da mener jeg ikke helt hjemmelaget med tanke på leveren, selvom det også er fullt mulig.
Av de juletradisjonene jeg har greid å snappe opp her i Frankrike så er
bl.a Foie Gras en av mine favoritter, så da kjøper man først også får
man lyst til å prøve selv... jeg har prøvd å konservere men med dårlig
resultat så i år ville jeg prøve en litt annen metode, og i følge
ungene er det kjempevelykket !!
-må lages minst 5 dager før den skal serveres og den holder seg noen dager etterpå i kjøleskap.
---så da er det bare å ta frem kalenderen og se når du vil servere :-)
Man tar en foie gras (her er det and som er mest vanlig) som veier ca 500 g
en liten ts salt
en halv ts nykvernet pepper
(hvis man ønsker det kan man ogå tilsette litt cognac)
Første trinn er å åpne foie gras og ta ut blodårene inni,
litt vanskelig men hvis man ikke finner alle får man ta de vekk etterpå ;-)
Deretter legges den i kaldt vann tilsatt litt eddik, over natten i kjøleskap.
Ta den ut og legg/heng den i ett kjøkkenhåndkle slik at vannet renner godt av...
Saltes og pepres og trykkes ned i en eller flere former, helle eventuelt konjakk over.
Legg vekt på og sett i kjøleskap i 4 døgn (hvis du liker den litt rosa kan den spises etter 3 døgn).
Den kan serveres som en forrett, eller som vi gjør her, lage små toastt til aperetifen, med tynne skiver.
Hvis foie gras-en kommer fra en and som har hatt et bra liv under oppveksten, smaker den også godt.
SvarSlettDet er en grunn til at produksjon av foie gras er forbudt i Norge.
SvarSlett