Marvposteier uten sandkakeformer ;-)
Oppskriften fant jeg på melk.no i fjor,
og uten sandkakeformer så falt jeg for både navnet (bor jo i Frankrike) og hele kaka.
Helt vanlig mørdeig som også kalles 1-2-3 deig etter forholdet mellom ingrediensene,
egg er valgfritt men gjør kakene mørere og gir penere farge.
Hvis du har sandkakeformer og vil lage marvposteier så må du doble fyllet.
![](http://4.bp.blogspot.com/-cnUwymIGG4M/UMYAs4GZq6I/AAAAAAAAIbo/_0xfc5P8-kk/s1600/m%25C3%25B8rdeig0006.jpg)
100 gram sukker
200 gram smør
300 gram hvetemel
1 egg
Smør og sukker røres hvitt, deretter røres inn egget og til slutt mel til en ganske fast deig.
Lag en pølse som som du pakker inn i plast og legger i kjøleskapet over natten eller noen timer.
![](http://2.bp.blogspot.com/-UnXBECXAGIo/UMYAaystOrI/AAAAAAAAIbA/87pEaFROrYM/s1600/m%25C3%25B8rdeig0001.jpg)
Marengsmasse:
1 stk eggehvite
60 gram melis
60 gram malte mandler
Visp eggehvitene stive med melis. Ha i de malte mandlene.
Vi ble så imponert over at vi kunne se vispene på bildet så vi tok litt av ..hi hi...
Kjevle deigen flatt ut, stikk ut rundinger på 5-7 cm.
Legg en kule mandelmasse midt på deigen og brett opp til en tresnutet hatt.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 ºC i ca.12-15 minutter.
Avkjøl på rist.
Oppbevar kakene i en tett boks.
YAY - disse må prøves umiddelbart. Jeg sliter med sandkakeformene, så dette var et supert alternativ.
SvarSlett