Skal marsipan bli godt må den lages hjemme, det er kjempeenkelt og morsomt når man kan forme figurer selv. hjemmelaget marsipan kan også farges og ikke minst kjevles ut til marsipanlokk.
Her ble det laget marsipan til å trekke en kake, restene lagde vi
marsipankuler med sjokoladetrekk og julestrøssel, som en av de 13
juledessertene... Innlegg kommer...
For sukkerfri versjon se HER
For sukkerfri versjon se HER
Her er et lite glimt av kaken som fikk blått hjemmelaget marsipantrekk og vanlig kjøpt marsipanlokk som hudfarge, kommer i en artikkel på nyåret:
Oppskrift på 1 kg (?) marsipan:
500 gram malte mandler
500 gram melis
2 eggehvitter
Alt blandes godt i en kjøkkenmaskin, eller dra opp armene ;-)
Eggehvittene skal ikke vispes først.
Oljen i mandlene hjelper til å få en myk deig som kan formes i alle ønskede fasonger.
Hvis du vil lagre den må den pakkes helt luftett i plast, ellers tørker den.
Kulene er kjempeenkle, trill ut små kuler, smelt sjokolade, stikk de på en tannstikker og dypp i sjokoladen, strø på det du måtte ønske.
Det er fullt mulig å kjevle tykt ut og stikke ut former med pepperkakeutstikkere...
Hvis du vil farge marsipanen så knas fargen inn for hånd, flytende farge eller fargepasta.
...lurt med plasthansker...
Her er Julemarsipankulene våre:
Brukte mandelmel og sukrinmelis. Her måtte jeg bruke 6 eggehviter istedet for 2. Var ikke nødvendig med så mye som 500 gr. sukrinmelis. Brukte 380 gr. + 70 gr Natreen. Søtt nok. Kan sikkert justere ned til mindre Natreen.
SvarSlettTakk for innspill :-)
Slett