17. des. 2012

Rask versjon av Andebryst i Appelsinsaus med juletouch

And i appelsinsaus er en klassiker i det franske kjøkken, og det er ikke så rart andekjøttet er utrolig godt med appelsinsmaken ved siden av, litt sur søtt...


Det er ikke alltid man har en hel and, og ei heller ett par timer til rådighet...

Men det finnes en rask løsning som høster mange rosende ord rundt bordet ;-)

Vi var 6 personer og jeg stekte 3 andefileter.

Vask andebrystene og skjær ruter i skinnet/fettet, du kan eventuelt dele de i to eller tre.

Varm en stekepanne og legg andefiletene i med skinnsiden ned.




Mens det freser og smelter fettet, presser du en appelsin og en sitron eller to appelsiner.
Ha 3 ss sukker og 3 ss eddik i en liten kjele, kok til det tykner.
 
Når fettet er ordentlig crispy (ca 8 minutter), snur du andestykkene og stekker ca 1-2 minutter på andre siden, de skal kun få litt stekeskorpe.


Ta de ut og legg i en ildfast form. Strø på litt salt og pepper, hell sirupen over,  legg aluminiumsfolie over.

Hell fettet ut av pannen (ta gjerne vare på det til steking av poteter etc.).

Sett pannen tilbake på varmen og hell i sitrussaften, kok godt opp.

For en lite Jule'touch' kan du tilsette 1/2 ts blandet krydder av, nellik+kanel+ingefær+allehånde


Du må gjerne ha i en ss med tomatpuree hvis du har det tilgjengelig.

Legg andefiletene tilbake i sausen med fettsiden opp, og la koke noen minutter så litt andekraft siger inn i sausen, du har selvfølgelig hatt i kraften fra pannen de hvilte i ! Smak til med salt, pepper, sukker...

Klar til servering, kjempegodt med ris til, men barna ønsker seg helst poteter kokt/fritert i andefett...

 

Bon Appétit !





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)