10. des. 2012

Nylaget Bacon med poteter og saus.

Stekt bacon med saus, er hvis jeg ikke har missforstått kalt 'Flesk og Duppe' ,
 ihvertfall er det kjempegodt, og har du mulighet til å lage eget bacon så gjør det.

Begynn med å salte kjøtt til bacon, fremgangsmåte finner du her, eller kjøp ferdig bacon i tjukke skiver.


Du kan ha bare poteter til, bare grønnsaker, eller en blanding,
 jeg har alltid så mye grønnsaker som jeg tror jeg kan få i gjengen, 
og potetene er jo fine og knuse i den gode sausen ;-) 
, men baguette / brød kan også serveres ved siden av.

Vask og skrell grønnsaker og sett de til koking, da dette tar lengst tid.


 Stek baconet i varm panne, du trenger ikke å ekstra fett i panna da fettet på baconet vil smelte.


 Lag en saus ved å smelte litt smør, ha i mel og deretter sper du med kraft fra kokinga av grønnsaker og litt kraft fra kjøttkoking eller buljongterning (ikke for mye da det kan bli for salt. Når sausen er ferdig spedd og du kan ha i fettet fra steking, smak til men det burde da være salt nok.


Klart til servering , og spiser ikke alle opp ja da er de jammen kresne ....

Bon Appétit !



2 kommentarer:

  1. Det var en ny variant av " flesk og duppe". Fra gammelt av brukte vi alltid lettsaltet sideflesk og en hvit saus laget med melk. Skal bli spennende å prøve din versjon.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Signe og takk for kommentar :-)

      Bacon'et mitt er nok likt salt sideflesk, kjempegodt ihvertfall !
      Sausen kan lages på mange måter, men synes det er fint å utnytte kraften fra grønnsakskokinga, har man en fløteskvett tilgjengelig blir jo alt bedre ;-)

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)