Hva skal man servere som grønnsaker til ett finere måltid ?
Det skal være godt, mulig å forberede og ikke minst ta seg fint ut på tallerkenen.
En løsning er å rulle aspargesbønner (eller asparges) inn i baconskiver, lett å porsjonere, pent på tallerkenen og noe som de aller fleste liker, bacon passer ti både fiskeretter og kjøttretter ;-)
Bruk aller helst ferske Aspargesbønner, eller frosne eller i nødstilfelle på boks...
Kan byttes ut med asparges ( :-) ) , eller endivier... eller broccoli men da blir det ingen 'pakker'...
Ingredienser til 10 personer:
1
kg Asparges bønner
20 tynne skiver bacon
litt olivenolje
5 båter hvitløk
sitronsaft
malt pepper...
litt smør
Hvis Aspargesbønnene er hermetiserte kan du hoppe over første etappe og gå rett til trinn 2...
Trinn1:
Kok opp rikelig med vann 8med eller uten litt salt) og når det koker
has Aspargesbønnene i fra nytt oppkok kok i 8-10 min (eller 20-30 som
det står i de fleste gamle kokebøker: gjør det du liker best), hell de
over ett dørslag/sil og ha raskt kaldt vann over for å stoppe
kokeprosessen så de holder seg grønne....
Trinn 2: når de er
avkjølt lages 10 fine bunter som rulles inn i baconet... legges pent i
ildfast form..
bland olivenolje, litt sitronsaft, pepper , presset hvitløk, og hell jevnt over pakkene.
Ha på noen klatter med smør.
Helt hit kan retten forberedes på forhånd.
Trinn 3: 20 min før servering settes de inn i ovnen sett tempraturen på 200 grader, litt høyt i ovnen...
Varmes i 15 minutter fra ovnen er kald, eller ca 10 minutter i varm ovn. du ser at de er ferdige når baconet får litt farge.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)