27. des. 2012

Asparges bønnepakker til Festmat

Hva skal man servere som grønnsaker til ett finere måltid ?

Det skal være godt, mulig å forberede og ikke minst ta seg fint ut på tallerkenen.




En løsning er å rulle aspargesbønner (eller asparges) inn i baconskiver, lett å porsjonere, pent på tallerkenen og noe som de aller fleste liker, bacon passer ti både fiskeretter og kjøttretter ;-)

Bruk aller helst ferske Aspargesbønner, eller frosne eller i nødstilfelle på boks...
Kan byttes ut med asparges ( :-) ) , eller endivier... eller broccoli men da blir det ingen 'pakker'...

Ingredienser til 10 personer:

1 kg Asparges bønner
20 tynne skiver bacon
litt olivenolje
 5 båter hvitløk
 sitronsaft
 malt pepper...
litt smør

Hvis Aspargesbønnene er hermetiserte kan du hoppe over første etappe og gå rett til trinn 2...

Trinn1: Kok opp rikelig med vann 8med eller uten litt salt) og når det koker has Aspargesbønnene i fra nytt oppkok kok i 8-10 min (eller 20-30 som det står i de fleste gamle kokebøker: gjør det du liker best), hell  de over ett dørslag/sil og ha raskt kaldt vann over for å stoppe kokeprosessen så de holder seg grønne....

Trinn 2: når de er avkjølt lages 10 fine bunter som rulles inn i baconet... legges pent i ildfast form..
bland olivenolje, litt sitronsaft, pepper , presset hvitløk, og hell jevnt over pakkene.
Ha på noen klatter med smør.
Helt hit kan retten forberedes på forhånd.



Trinn 3: 20 min før servering settes de inn i ovnen sett tempraturen på  200 grader,  litt høyt i ovnen...
Varmes i 15 minutter fra ovnen er kald, eller ca 10 minutter i varm ovn. du ser at de er ferdige når baconet får litt farge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)