29. jan. 2013

Pai med Appelsinmarmelade

Paiskall /Butterdeig og Appelsinmarmelade er alt man trenger for en rask og ganske sunn dessert,


vel det var før vi helte på ett tonn med vaniljesaus, men du verden så godt ;-)

Appelsinmarmeladen hadde vi laget før på dagen, den finner du her.
Butterdeigen finner du her.
Mormor stilte seg frivillig som vaniljesaus-kokerske.
Du finner oppskrift på vaniljekrem her, bruk dobbelt så mye melk for å få en litt tynn saus eller 1/2 del mer for en relativt tykk saus, smak til med eventuelt mer sukker.

Butterdeigen ble kjevlet ut og forstekt:
Sett ovnen på 180 grader varmluft/200 grader vanlig varme.
Legg deigen i en paiform, bakepapir over hvor du heller i ris/erter etc.
På fransk heter det 'cuisson au blanc'.
Stek 10 minutter, ta vekk ris og bakepapir og stek 5-10 minutter lenger,
min ble litt mørk ;-)

Ha appelsinmarmelade i skallet, strø over sukker (hvis den ikke allerede er søt).


Stek den ca 5 minutter til så marmeladen og sukkeret smelter.


Serveres lunken eller kald som den er...


Eller badet i vaniljesaus...


Bon Appétit !


1 kommentar:

...til stor glede for bloggforfatteren :-)