27. jan. 2013

5 om dagen konklusjon etter en uke

Grønnsaker og Frukt for 5 personer i en uke :-)

 

Nå har vi vært veldig flinke og spiste masse fisk, minst 5 grønnsaker/frukt om dagen og fulgt alle de sunne rådene vi har funnet om emnet... uten å ta helt av...

Det er jo enda flere dietter og livsstiler som går mye  lenger, men med mindre man har helt spesielle grunner for det så tror jeg man kommer langt med 5 om dagen....


Jeg lovet dere en konklusjon og den må bli at vi har spist veldig godt hele uken ;-)

 

Nøkkelen til suksess er god planlegging, og 1-2 av de 5-om-dagen til vært måltid!
og vedr. fisk er det lurt å ha faste dager i uken, og spis youghurt !
For vår del var det ikke store forandringer, litt mer fokus på å spise frukt, salaten til middag har vært der i flere år allerede. Synes det var litt skremmende med så mange kilo av det ene og det andre men summa-sumarum er det omtrent som en vanlig uke og etter å ha veid litt matvarer har man ett godt forhold til mengden man skal ha i seg. Det er ikke noen slankekur men heller ikke noe fetekur ;-) men hvis man først spiser de 5 om dagen er det ikke plass til noe ekstra søtt, heller ikke unødvendige matvarer... som poteter. Man reduserer karbohydrater men de er asolutt tilstede.

 Siden for vår del det ikke er store forandringer kommer nok de aller fleste dager til å bestå av nok gr.saker og litt fisk, særlig i vinterhalvåret, men om en eller annen dag vi har lyst på 'pommes frites og pølser' eller dropper salaten så blir det med god samvittighet.
Budsjettmessig er det uten tvil dyrere med mer grønnsaker enn pasta, men med god planlegging og bruk av frosneprodukter så er det absolutt overkommelig...

Takk for alle kommentarene dere har lagt igjen og hvis dere har noen flere er det ikke for sent ;-)
vil dere bli med i 5-om-dagen gruppen på facebook er det bare å hive seg på :-)

Her finner du de 8 første artiklene i denne serien med menyer, oppskrifter og handleliste:

Forberedelser
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag2 kommentarer:

 1. Takk for nyttige artikler om 5 om dagen.
  Den fineste starten på dagen jeg har etter dette, er fra smoothiene dine. Det går visst rett til hjernen og humør-senteret og starte dagen med en smoothie. Den kan jo stå klar i kjøleskapet fra kvelden før. Først en kopp med varm sitronte med rårevet ingefær og litt akasiehonning hvis nødvendig. Deretter et stort glass smoothie. Da har jeg ikke behov for mer før lunsj. Kaffebehovet og søtbehovet har sunket også. Men lysten på brød og annet bakverk er der likevel dessverre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha :-)

   Det er mange fine tips gjemt i de forskjellige dagenes artikler...

   Dette ble ikke gjennomført som en slankekur, men for å sette fokus på frukt og grønt og de andre matvarene vi bør få i oss jevnlig.

   Veien herfra til en godt kontrollert slankekur er derimot ikke lang, har en uke med mere fokus på mindre fett og brødprodukter, men liker ikke ordet slankekur, så må finne på ett lurere navn først ;-)

   Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)