Det var eldste jenta mi som til jul kom med en virkelig overraskelse: en gave som varmer hjertet <3
Siden
vi ikke har så stort budsjett kommer alle kjøpte gaver fra lommeboka
til besteforeldre.
Med andre ord: barna får ikke penger til å kjøpe gaver av to
grunner:
- den ene at vi ikke har penger å 'sløse' bort
- den andre at
jeg mener at en gave er noe du legger sjel i, ønsker å gi bort, og
ikke noe som du kjøper for å bli ferdig med forpliktelsene.
Bestforeldre og foreldre ender ofte opp med noe de lettere kunne kjøpt seg
selv...
Derfor har ungene litt frihet til å handle papir og fargepenner
og litt annet materiel til hobbyverksted...
Så jeg forventet da noen tegninger og malerier etc og se hva jeg fikk:
en håndskrevet kokebok, gjett om jeg ble gad !
Med innholdsfortegnelse å det hele, håndskrevet og klipt og limt... fargekopierte bilder og greier...
Her er første oppskriften jeg har prøvd:
Salade de saumon au fromage de chèvre frais...
6 personer og 10 min arbeidstid..
12 skiver røkelaks
6 ss fiskerogn
6 små ferske chevre
1/2 agurk
6 stilker basilikum
1/2 ss rosa pepperkorn
(salt)
nymalt pepper
Alt
deles opp og blandes pent sammen !
Nå hadde ikke jeg alle ingredienser, jeg anbefaler å kutte ut saltet siden fisken allerede er salt.
Kjempegodt og blir nok laget flere ganger !!
Ser kjempegodt ut det her. Kansje ikke bare meg som lurer, men hva er chevre. Tror det er hvit geitost, myk og mild. Bare herlig.
SvarSlettOg jeg er ganske sikker på at alle besteforeldre setter pris på tegninger og annen bricolage fra barnebarna. Det varmer langt inn i sjelen. Jeg setter tegningene inn i en mappe med plastark. Så tar jeg dem farm og titter på dem av og til. Det er spennende å se utviklingen fra år til år.
Så fantastisk gave! :)
SvarSlettTakk skal dere ha :-)
SvarSlettChevre er helt riktig , hvit geitost.
det kan godt brukes fetaost eller mozarella for en mildere smak.
En slik hjemmelaget kokebok må jo være perfekt gave fra en matblogger/matelsker også ;-)