...i løpet av de siste årene har vi ikke sett få bilder av slike bursdagskaker,
for å være helt ærlig trodde jeg aldri at jeg skulle lage en slik uanstendig kake,
men noen ganger fører tilfeldighetene til at man gjør ting alikevel.
Så når jeg fikk spørsmål om å lage kake til denne 70 års-dagen,
så ble det raskt bestemt at napoleonskake det var safe ;-)
Når jeg litt senere fikk nyss om at noen litt uskikkelige mannfolk (alle sammen),
hadde bestilt en stripperske som underholdning til ungkaren...
...ja da dristet jeg meg til å spørre om det var mulig at jeg lagde en 'dame' kake til bursdagen...
...det fikk jeg lov til, bare det ikke var for mye arbeid...
...arbeid, nei det er det ikke bare moro og glede og få lov til å lage kake ;-)
Laget av en amatørbaker ;-)
...med helt vanlig utstyr og ingredienser fra en vanlig butikk...
Slettes ikke umulig, jeg er ihvertfall kjempestolt selvom den selvfølgelig kunne vært enda mer perfekt.
Dette har jeg laget for å få den til, uten å kjøpe inn masse 'stæsj':
2 rullekakebunner inkl. 2 boller med samme deig.
Vaniljekrem.
Hjemmelaget marsipan
1 rull ferdig marsipanlokk (ikke nødvendig)
Melisglasur
Litt pynt fra skapet...
Rullekakeoppskriften min finner dere her.
Jeg lagde den i to omganger, fylte opp 2/3 i en godt smurt liten bolle med røre og langpanne.
Jeg lot langpannekakene være flate 'off course'.
oppskrift på vaniljekrem finner du her, sammen med kake nr to til samme bursdag ;-)
Marsipanoppskriften er her, en porsjon holder men det kan være lurt å ha litt ekstra,
hvis du ikke bruker en del med ferdig marsipanlokk.
Kommer ann på hvor tynt du kjevler osv. den kan godt fryses hvis du lager for mye.
Jeg farget halvparten i lyseblått (flytende farge kjøpt i matvarebutikk) og en liten bit litt mørkere.
Bruk fantasien og de fargene du har eller enkelt (rimelig) får tak i.
Første ting å bli enig med seg selv om er hvor utfordrende hun skal være, jeg droppet alt nedenfor belte, siden man jo er veldig anstendige i Frankrike og jubilanten riktignok var 70 år.
Ett lag kake på brettet, legg biter med folie eller bakepapir rundt kantene for å ikke søle på brettet.
Ha vaniljekrem tykt på og legg over den andre kaken.
Sett puppene på plass.
Deretter tegnet jeg en mal og skjærte ut midjen.
Smør på vaniljekrem og dekk til alle feil.
Kjevle ut marsipanen, den 'hudfargede' er kanskje kjøpt ferdig.
Del den 'hudfargede' i to deler en til overkroppen og en til magen (litt mindre).
Kjevle ut den mørkeste av fargen og skjær ut nederste delen av korsettet og øverst på puppene.
...ikke lettvint, enklte deler som her burde vært lagt på etter korsettet...
Kjevle ut den lyseste til selve kroppen, skjær ut høyden så nøye som mulig, mens siden kan lettvinnt justeres.
Jeg var også heldig å ha et lyseblått bånd med,
bonne anniversaire skrevet på som helt tilfeldig skjulte noen puppefeil...
Nå ser det heller misserabelt ut og du tror kanskje at det går dit høna sparker...
Det er da man tar frem melis, sitron og eggehvitte og blander tryllemidlene til tykk melisglasur,
ha dette i en plastpose og klipp hull (eller kanskje du er så heldig å ha en ferdig sprøytepose/flaske,
med lite hull, det har ikke jeg fått tak i så nå har jeg gått tilbake til gamlemetoden med plastpose,
som jeg klipper ett bittelite hull i, blir det for stort, ta en ny pose...
Deretter sprøytes melis ut i alle skjøter samt som linjer på korsettet, hold tunga rett i munnen,
som dere ser ble det ikke helt rett,
-når man kommer med kaken og det er lampelys utpå kvelden er det helt usynlig...
Jeg brukte hvit sjokoladestrøssel til perlekjede med marsipanperle rullet i sukker som anheng.
Til navelen hadde jeg en liten blomst laget i sukkerfondant for leeenge siden,
men det kunne godt vært marsipan det også.
Strødde litt sukker på den blå marsipanen istedetfor perlespray og slike dyre 'greier' jeg ikke har...
Husk å oppbevare kaken kjølig for den kjøpte marsipanen smelter veldig fort.
Hvis du skal transportere kaken og ikke har en egnet boks,
kan du stikke i noen tannstikkere for at folie'n etc. ikke rører kaken...
Jeg snapper til meg esker som andre har fått på bakerier og vil kaste, spør pent om ikke jeg kan få dem...
Det er lurt og sikre seg en eske, f.eks. en vanlig pappeske som du skjærer ned.
Festen var kjempevellykket, alle var overbegeistret over kaken og festen fortsatte ut i de små timer...
Gjett om jeg var fornøyd og det er jo det som gjør at man elsker å lage mat og kaker ;-)
...bare må skryte litt til på tampen, en av gjestene + kona, hadde jobbet hele sitt arbeidsliv i ett konditor, noe jeg ikke ante noe om, veldig moro når de da kom bort for å spørre om detaljer og sa at kaken var kjempegod, de tok til seg flere ganger i løpet av kvelden...
Norsk Bløtkake med vaniljekrem/fløtekrem, det kan jo ikke slå feil, selv her i Frankrike ;-)
Ingen premie for gjette hvilke deler av kaka som ble spist først av denne fantastisk gode kaka. Uansett hvilken form anbefales oppskriften på det varmeste.
SvarSlett