Hva passe vel bedre å starte de sunne nyttårsforsettene med, enn ett sunt glutenfritt Knekkebrød,
som kan erstatte alt av brød og unødvendig mat...
Glutenfritt Knekkebrød
Ingredienser:
4 ss psyllium frø eller 2 ss malt psyllium / husk.
2 dl solsikkefrø
1 dl gresskarfrø
1 dl linfrø
1 dl Gerble/hvetespiregjær/ølgjær
2 ss Arrowrot
5 dl vann
litt salt
deretter knuste jeg 1 dl linfrø (de må faktisk knuses for
at vi kan dra nytte av de gode oljene inni frøet),
til slutt knuste
jeg sesamfrøene siden jeg var så godt i gang,
jeg synes de ligner på
linfrø så kanskje de er bedre knust også (?).
Videre hadde jeg
solsikkefrø, gresskarkjerner, arrowrot i
bollen.
Litt salt og 5 dl vann.
Bildet er fra en blanding med havregryn, godt, men ikke glutenfritt.
Avkjøles på brettet, brytes opp i biter og oppbevares i tett boks.
Kjempegodt som de er til f.eks. yoghurt, eller med ost på, med smør på for antislankere ;-)
Syltetøy, kjøttpålegg alt passer.
Disse er farlig gode, så hvis du ikke gjemmer de godt er de borte på ett blunk nesten før de er kalde...
Her finner du en grunnoppskrift og trinn for trinn brdbaking.
Her finner du en grunnoppskrift og trinn for trinn brdbaking.
Veldig sunt for meg som ikke tåler gluten så godt. I tillegg er de gode. Anbefales.
SvarSlettDe er så gode at man risikerer å forspise seg :-)
Slett