2. jan. 2013

Skinkekabaret av rester

Kabaret er en fantastisk måte og bruke både fiske-, skalldyr-, kjøtt- og grønnsakasrester på.


Det enkleste er å bruke en ferdigkjøpt pose med pulver som du koker opp med vann, men det går fint ann å koke opp sin egen kraft eller buljong og deretter tilsette gelatin eller agar-agar.

Det er ingen standard på hva som skal være i en kabaret, det er derfor det passer så fint å bruke opp rester, det er imidlertid ikke lurt å bruke rester som er dynket i fett, kok det eventuelt opp og skyll av fettet.

Det er vanlig å bruke kokt egg særlig til fisk og skalldyr.

Serveres med en passende majones, sennep, loff og salatblader...

En suksess på koldtbordet...

Det finnes egne former som er egnet til kabaret og puddinger med pene mønstre, med hull i midten, en det går like fint å bruke en bolle, en porsjon er på ca 1 liter tilsammen væske + fyll...

Vår kabaret ble helt enkel med skinke, erter og paprika. Kokte egg og majones servert ved siden av.

Kok opp gelen og avkjøl litt.
Skjær Fyllet i biter.
Legg det lagvis i pent/jevnt mønster i formen.
Når gelen er litt avkjølt men ikke begynt å stivne helles den forsiktig over kunstverket ;-)
La stå på benken til den er kald, sett den deretter i kjøleskapet ti den er stivnet.
En kabaret holder seg fint noen dager i kjøleskapet.





Når den skal serveres  fyller du et fat eller vaskekummen med varmt vann.
Løsne litt i kantene med en kniv og sett formen i det varme vannet.
Tell til 30 og ta den opp legg ett fat over bollen og snu raskt, den bør nå løsne fra formen og falle ned på fatet. Hvis ikke gjentas prosessen, men forsiktig med det varme vannet så ikke alt smalter ;-)
Hvis den er nesten løsnet kan du også bruke ett kjøkkenhåndkle dyppet i varmt vann, vridd opp og legge over formen.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)