31. jan. 2013

Lever i Butterdeig til Lunsj

Lever, fløte, butterdeig, tomater...

Kan bli en fantastisk god lunsj...


Etter å ha laget en stor porsjon butterdeig, oppskriften finner du her, har jeg og mormor hatt det gøy med å prøve ut forskjellige måter å bruke den på, en av disse var som bunn til en leverpanne.


Kjevle ut deigen og skjær i firkanter,
prikk med gaffel men la ytterkanten være uten hull
 (den skal blåse opp rundt fyllet).





Stek leverbiter, ha på litt mel, salt, pepper og melk
(eller fløte for de som trenger kalorier).
Kok opp så det blir en tykk saus.






På midten av deigen smører du på persilleblandingen,
 (ikke nødvendig eller du kan bruke pesto / karriblanding etc).




Legg på kjøttet og noen tomatskiver, som selvfølgelig kan droppes,
 eller byttes ut med det du måtte ha for hånd.




Stekes 10 minutter på 200 grader vanlig varme.

Bon Appétit !





2 kommentarer:

  1. Mmmmmmmmmm, det må bare smakes!
    Jeg lager en rull med deig og den kan ligge pent og rolig i kjøleskapet i flere dager. Jeg bare skjærer av en liten bit av gangen. Siste rest kjevler jeg ut, sprer Kavlis smøreost med Jalapena pepper over, ruller sammen, skjærer i skiver og steker.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ikke lett å leve glutenfritt med slike godbiter nei ;-)

      Skal nå prøve og lage en variant med mindre smør i med tanke på kaloriene, og så tilfeldigvis så så jeg den nye kavliosten når jeg var i Norge så nå hvet jeg hva jeg skal prøve ;-)

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)