12. jan. 2013

Laksesuppe med Hvit Sjokolade

Her kommer en  idé basert på konfekteriet hos matpratbloggerne, nemlig sjokolade i fiskesuppen.

Hvorfor idé, jo fordi når man lager middag kan man ikke alltid slavisk følge oppskrifter, 
man tar det man har og det som trengs å brukes opp. 
Smaker til og krydrer etter som hva man liker.


Når jeg fant denne oppskriften var det noe som måtte prøves, 
Kanin i sjokoladesaus og civet med sjokolade,
 er jo kjempegodt så hvorfor ikke en lys variant.

Lager du kraft samtidig av hele fisken, Koker du alt sammen; kraften siles og fiskekjøttet plukkes fint av.
Eller du kan bruke kraft/buljong og en laksefilet (eller annen fisk).

For at sjokoladesmaken skulle prøves ut brukte jeg poteter i suppen,
 siden de er milde og ikke vil overta smaken.

Fiskesuppe med Hvit Sjokolade




4-6 porsjoner

6 dl fiskekraft
3 store poteter
1 purre
4-600 gram fisk
2 dl fløte
salt/pepper
30 g Hvit sjokolade + litt






Skrell og skjær poteter i småbiter.
Kok potetbitene i  fiskekraften til de er helt myke.

Mos potetene for hånd eller i mikser, 
kok opp med fløte, purre og fisk i biter.

Smak til med salt og pepper.
Suppen er nå sannsynligvis veldig tykk, ettersom hvor store potetene var og hvor lenge du har kokt/redusert, min ble ihvertfall tykk, hvis du ønsker den tynnere må du spe ut med melk/fløte før du har i sjokoladen og husk å sjekke salt/pepper etterpå.
Jeg beholdt den tykk siden min 'morsomme' gjeng liker suppe servert som veloté, jo mer det ligner puré / mos jo bedre...

Når fisken er passe kokt, slår du av platen og har i sjokoladebitene.

La stå noen minutter og rør godt, hvis du ikke vil ødelegge fiskebitene, 
kan disse fiskes opp først eller du koker de ved siden av, og legger de rett i suppetalerkenene eller i suppen ved servering. 

Varm opp hvis nødvendig før servering, 
men suppen skal heretter ikke kokes.


Jeg serverte med ett lite dryss med revet sjokolade, persille og ringblomstblader fra hagen ;-)



Jeg synes suppen fikk en flott farge, litt tykk konsistens
 (som selvfølgelig kan reguleres med mindre poteter, mer fløte/melk ). 
Herlig rund smak, du kjenner ikke sjokoladesmaken men at den har noe spesielt.


Ikke nøl med å variere innholdet i suppen, jeg ville ha den enkel siden sjokolade i suppe er litt spesielt, og hvis man legger til mye annet, forsvinner den i mengden.

Purre ble valgt fordi jeg hadde det liggende og jeg ville ha noe grønt til laks,
 istedetfor gulrot som ville kranglet om å vise seg frem.
Bruker du en hvit fisk ville jeg brukt grønnsaker med mer farger, f.eks. paprika.

Den oppskriften jeg fant hos Konfekteriet, 
mener jeg inneholdt jordskokker og litt andre grønnsaker, 
helt sikkert kjempegodt men litt upopulært hos enkelte hos meg ;-)

Bytt gjerne ut poteter, med f.eks. jordskokk, sellerirot, eller la det være en tynn suppe.

For å få en full middag og glade barn serverte jeg baconbiter og fritert blekksprut ved siden av.
Server gjerne sprøstekte loffbiter, eller jordskokkskiver.


 





3 kommentarer:

  1. Hei Hege.
    Sjokolade i fiskesuppe?????? Måtte lese det flere ganger, det var som om hjernen ikke forstod det som stod der, eller mente at du hadde nok skrevet feil. Men etter gjentatt lesing av de samme linjene så må jeg jo innrømme at det var min hjerne som tok feil. Da jeg oppdaget at det stemte det som stod skrevet ble det full kræsj oppe i hode mitt, rett før kortslutning.
    Siden jeg reagerte slik på denne kombinasjonen så har jeg funnet ut at dette skal jeg ihvertfall prøve ut. Det kommer til å bli spennende.
    Jeg blir like imponert av bloggen din hver gang jeg er innom her. Du har så mange spennende retter som viker fra det som er normen hjemme hos meg. Har prøvd noen av de og det smaker utrolig godt.
    Ha en fantastisk fin helg
    Klem fra Lisebeth. :)

    SvarSlett
  2. Hei Lisebeth !

    Helgen blir jo fantistisk med en slik kommentar, tusen takk :-)

    Lykke til med 'sjokoladesuppe' og håper det faller i smak, det er sjelden fiskesupper forsvinner så fort her ihvertfall særlig i minstejenta som t.o.m. forsikret alle om at det var godt ;-)

    Hvis du er engstelig så prøv deg frem med litt mindre først, det gjorde jeg og denne gangen hadde jeg selvsikkert i dobbelt så mye, bare husk og ikke la den stå og koke etter at sjokoladen er tilsatt...

    Ha en flott helg du også :-)

    SvarSlett
  3. Tusen takk for rådene.
    Fiske suppe står på menyen denne uka:) Gleder meg.
    Forresten jeg kokte brokkolien i microen slik du skrev og det var mye bedre enn å koke de i gryte.

    Ha en fin mandag.

    Klem

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)