18. jan. 2013

Butterdeig snurrer med Skinke og Parmesanost

Som lovet kommer det flere butterdeig ideer her, 
ettersom jeg laget en stor porsjon butterdeig,
 og jeg derfor kan kose meg med å bruke den i små og store retter.


Har du ikke lagd butterdeig og heller ikke har lyst kan du bruke ferdigkjøpt, 
-oppskriften finner du her (du kan redusere smørmengen så mye du ønsker).
så er ikke veien lang til disse smakfulle kreasjonene som passer kjempegodt både til aperitif, 
tapas og fingermat, men også som tilbehør til suppe.
 
 


Du trenger:

Butterdeig, spekeskinke og/eller finrevet parmesanost.

Kjevle tynt ut og skjær deigen i strimler, samt spekeskinke.









Til skinkesnurrene, tvinner du de sammen med en stripe spekeskinke.
Til parmesansnurrene, strør du parmesan over og trykker litt inn i deigen før du snurrer.


 Legges på stekeplate.


Hvis du vil kombinere begge deler ka du godt gjøre det slik:

Kjevle ut en flat firkant/rektangel på minst 15 cm.

Legg skiver av spekeskinke på og strø parmesanost over.


Rull sammen.

Skjær i skiver og legg på stekeplata.


Stekes ca 8 minutter for stenger 9-10 for rullene, 
 på 180 grader varmluft eller 200 grader vanlig varme.




Hver forsiktig så ikke alle forsvinner tidligere enn planlagt, de er farlig gode ;-)

7 kommentarer:

  1. Merci :-)

    Kan bekrefte at de var kjempegode og forsvant faktisk før ungene ko hjem fra skolen ;-)

    SvarSlett
  2. Glem pommes frits og potetgull. :-)

    SvarSlett
  3. Også er det godt med litt sesamfrø, eller noe på..

    SvarSlett
  4. Åh, de skinkesnurrene var veldig smarte! Må jo kunne brukes både til suppe og tapas og grillmat og snacks til en kald øl på terrassen. Ska definitivt teste disse snart.

    SvarSlett
    Svar
    1. Snacs til kald øl hørtes sinnsykt fristende ut,
      tror jeg må lage en porsjon til jeg også ;-)

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)