Her er linken til første innlegget:
Forberedelser
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Har du liten tid eller ikke har lyst til å bruke masse tid på kjøkkenet ( i oppvasken) les videre!!
...sorry for de som bor alene men da blir det jo ikke så mye oppvask heller da,
men bruk tipset når det er venner på besøk ;-) altså,
1. regel er at alle rydder etter seg selv, hver enkelt setter ned i oppvaskmaskinen (og har man ikke oppvaskmaskinen går vaskinga på rundtur) kan man gå kan man også ta med seg tallerkenen sin!...sorry for de som bor alene men da blir det jo ikke så mye oppvask heller da,
men bruk tipset når det er venner på besøk ;-) altså,
2. regel: Fransk! man har alltid litt brød til maten og det brukes til å få alt opp av tallerkene, det er ikke noe som heter å ikke orke mer, har man tatt til seg så spiser man opp og man tørker av tallerkenen med brødet og spiser det opp også! så har man ihvertfall fortjent dessert! og man trenger ikke bytte tallerken mellom salt-fisk-ost-dessert det holder og holde den (og kniven) ren ;-) er man på restaurant er det samme regel, men på fine restauranter bruker man gaffelen til å holde brødbiten og ikke fingrene :-)
3. Hvis noe ikke er på bordet (salt/pepper/vann etc.) så henter den som savnet det det, ikke mamma!
... for hun er mamma og ikke servitør ;-)
... for hun er mamma og ikke servitør ;-)
Frokost
Lunsj
Nå er gravlaksen ferdig til å spises... så til lunsj ble det de uungåelige grønnsakene
(som alle spør etter hvis jeg har hatt det for travelt og glemt..) , med kokte egg,
laks og litt hjemmelaget mayones blandet med sennep ble det en meget god lunsj ;-)
ost og en frukt til avsluttning...
Middag
Salat: 1/2 hode salat, 4 tomater, stangselleri og løk (hvis noen er 'kresne' på løk eller den er veldig sterk: skjær den opp en time på forhånd strø over salt, ha sitronsaft over og la stå kjølig til bruk)...dressing...
Til middag er det fugl: i hvårt tilfelle var det turen til andebryst, men hvis man istedet bruker kylling så er det minst like sundt. Med ny røykeovn til jul måtte den prøves så først rutet jeg opp fettsiden, helte over kokende vann og stekte dem med fettsiden ned til mesteparten av fettet lå igjen i panna, saltet og pepret ... deretter ble det lagt flis og rosmarin i bunnen på røykeovn'n, andestykkene på rista over, nå med fettsiden opp satte hele røykestyret på gassblussene og røyket i 15 min...
Til dette kokte jeg rød ris (det er ris med skall på ) den trenger lang koketid !!!
... blir aldri helt myk, hadde i litt broccoli på slutten av koketiden...
Ikke glem rødvin og godt brød til...
Ost og/eller youghurt til og avslutte et deilig måltid !
Frokost: 1 del av 5-om-dagen, 1 porsjon melkeprodukt og nøtter.
Lunsj: litt fisk, 1 del grønnsaker og en frukt, og en porsjon melkeprodukt.
Middag: salat som en del grønt, en del grønt i broccolien, og ett (eller to) melkeprodukt.
Lunsj: litt fisk, 1 del grønnsaker og en frukt, og en porsjon melkeprodukt.
Middag: salat som en del grønt, en del grønt i broccolien, og ett (eller to) melkeprodukt.
Tidsbruk på maten i dag ble som vanlig to min på å lage frokost.
10 min: grønnsaker og fisk deles ut mens eggene koker og alle skreller sine egne egg, og det er den som ikke lager mat som dekker bordet ;-)
Middagen tok 1 min forberedelser 10 min steking + 15 min røyking, risen trenger lang tid, så si totalt en time men du rekker mye oppvask og rydding før det skal spises så selve tiden man bruker på å forbereder er lite.
Et lite tips til rydding og vasking: når bollen/kjelen du trenger står i oppvaskkummen ; ikke ta ut en ny av skapet men vask den, det går veldig raskt og etterpå har du fortsatt bare en bolle i oppvasken...
10 min: grønnsaker og fisk deles ut mens eggene koker og alle skreller sine egne egg, og det er den som ikke lager mat som dekker bordet ;-)
Middagen tok 1 min forberedelser 10 min steking + 15 min røyking, risen trenger lang tid, så si totalt en time men du rekker mye oppvask og rydding før det skal spises så selve tiden man bruker på å forbereder er lite.
Et lite tips til rydding og vasking: når bollen/kjelen du trenger står i oppvaskkummen ; ikke ta ut en ny av skapet men vask den, det går veldig raskt og etterpå har du fortsatt bare en bolle i oppvasken...
Mange gode tips! :-)
SvarSlettMerci :-)
SvarSlett- anbefaler virkelig å få alle med på borddekking og 'avdekning' ;-)