Sjette ukedag i mitt prosjekt: 5 om dagen eller hvordan spise sundt og følge alle gode råd....
Her er linken til første innlegget:
Sunt smør :
ha passe mengde olivenolje i en passe stor skål, sett den i fryseren og du har eget smør som også er sundt, og kan overraske gjestene, husk å ta det ut litt før bruk så det lar seg smøre utover ;-)
og hvis du har røde hender etter allt husarbeidet og skal på date i kveld: smør de med litt olivenolje ;-)
Frokost
yoghurt-bær-nøtter
Lunsj
Når det ikke er fisk til middag blir det litt til lunsj ;-)
Til jul fikk jeg en super hjemmelaget gave fra eldste jenta mi:
en hånskrevet oppskriftsbok med bilder og greier...
Laksesalat: bland chevre, gravet (røkt) laks og agurk: alt delt i biter og pepre,
bland og ferdig til servering, vi spiste den på endiveblader...
En grov brødskive, ost.
En super dessert: pannekaker med sjokoladesaus og appelsinmarmelade...
Middag
salat som mandag...
Ratatouille er jo masse grønnsaker per porsjon ;-)
aubergine, squash, paprika, løk og tomater deles i terninger og stekes hver for seg og deretter sammen i en stor gryte, siden det ikke er tomatsesong bruker jeg litt tomatsaus i tilegg, til slutt hadde jeg på salt, pepper persilleblandingen og litt sukker (det får frem smaken veldig godt)...
Siden alle ropte om pasta ble det ikke plass til kjøtt ;-) men det er jo lov og ha litt bacon i ratatouillen...
med nyinnkjøpt pastamakin : brukte oppskriften fra http://mayasmat.matprat.no/ ...
kjempegodt.. eget innlegg kommer før eller siden...
Et lite tips for å få pastan al dente: når den har kokt lenge nok skyller du den i kaldt vann,
for så å varme den opp med litt smør rett før den spises,
da stoppes kokeprosessen og den holder seg al dente,
istedet for å bli en stor klump...
...det er også til god hjelp å ha en ss olje i kokevannet,
da limer de seg ikke sammen og de koker ikke over ;-)
Her i familien er det nesten blitt et must og blande inn revet ost, men behold det til kjøpepasta'n ;-)
...og hvis du rasper ost for hånd ikke glem å smøre raspen med litt olje først; så går det lettere ;-)
Ost eller youghurt til dessert...
den magreste osten er fersk chevre ;-)
Menyen i dag har gitt oss: 4 porsjoner melkeprodukter (inkl pannekakene), minst 5 deler grønnsaker/frukt, nøtter, fisk og proteiner og karbohydrater...
Tidsmessig så tar det tid å lage pasta mens ferdig kjøpt sparer minst en time, men må jo si at det er noe barna setter pris på å være med på! ellers tar det også tid å kutte opp grønnsaker til ratatouillen men regner med at de også kan kjøpes frossent og ferdig til å ha i pannen, og selvom oppskriften vil at de stekes hver for seg så går det fint å steke alt samtidig... derfor er tidsbruket til middagen i dag: helt opp til deg!
Husk å kikke på Facebook ;-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)