Rester = lunsj dagen derpå :-)
og kan man kombinere flere rester så er det jo enda bedre...
denne lager du slik:
halv brøddeig (500g mel) (eller bolledeig uten sukker), kjevles/trykkes ut på bakeplate i ca 40 x 20 cm...
-du kan også bruke paideig eller butterdeig-
Fyll:
stekefett/kraftrester, kjøttrester (spareribs og kjøttpudding), litt
frosne erter, ris og tomatsaus...
... alt varmes sammen...
...og legges jevnt
utover deigen som så brettes sammen til en kringle,
pensle med egg eller olje strø over litt revet ost...
...20 min i 210° 5 min
før ferdig steketid has revet ost over...
Fyllet kan selvfølgelig varieres på alle tenkelige måter ;-)
Siden det er så kvikt å la kjøkkenmaskinen lage litt brøddeig, er denne oppskriften fin å bruke til restemat. Da barna var små, dvs "noen" år siden, satte jeg alltid i gang kjøkkenmaskinen det første jeg gjorde etter vi kom hjem fra kontoret for så å lage middagen samtidig samtidig med brødene.
SvarSlett