Hvis du har noen sitrusfrukter som blir liggende så må du ikke kaste dem:
Lag sitrusmarmelade før de råtner ;-)
SITRUSMARMELADE
-gir ca 3-4 dl ferdig marmelade.
3 appelsiner (500 g) (2 med skall)
1 sitron med skall /lime
40 g
ingefærrot,
rosmarinkvist og/eller kanelstang
5 dl vann
1 1/2 dl honning
Skjær alt i små biter/skiver,
(bruk gjerne annen sitrusfrukt)
La koke/putre i noen timer.
Deretter hadde jeg i honning, hvis du vil ha den søt kan du ha i 3 dl sukker
(hvis du vil ha den veldig søt må det litt mer) la koke 10-15 minutter.
(hvis du vil ha den veldig søt må det litt mer) la koke 10-15 minutter.
Deretter har du i en pakke agaragar:
alge-tykningsmiddel...
Hvis du vil ha ett veldig tykt syltetøy, har du brukt sukker er det ikke sikkert det er nødvendig.
La det koke 2 minutter til, ha på rene glass
For langtidslagring:
Fyll
de helt opp til randen, skru på lokket og snu de på hodet for lagring,
-eller fyll de nesten opp og steriliser i 1-2 timer.
-kan fryses.
Korttidslagring:
De holder seg greit ett par uker i kjøleskapet.
Appelsinmarmelade kan brukes til mye fra pålegg, til tilbehør til vaffler og pannekaker,
men også som fyll i kaker og kringler.
Godt på brødskive, som kakefyll og på
sjokoladepannekaker ;-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)