Det er andre deler på dyret en steik, indrefileter og koteletter...
Og
da er beste utnyttelsen gryteretter, en klassiker her i Syd-Frankrike
er Daube og Civet...
Her får du en enkel litt annerledes utgave...
Da
vin er dyrere enn øl og noen leieboere hadde satt igjen en kasse øl...
Brun alle kjøttbiter som er delt i
passende biter med og uten bein, har du litt lever eller hjerte så er
det bare å ta det med...
Ha i
gulrotbiter, løk, litt hel pepper og noen nellikspiker, en kvast
timian, øl til det dekker...
Kok på svak varme i ett par timer, se ann
kjøttet det jeg hadde var utrolig mørt, med veldig sterk viltsmak...
På slutten av koketiden has i potetterninger, salt hvitløk og
persille...
Hvis ønskelig kan sausen/kraften jevnes men som regel holder
det med natulig potetjevning...
Husk å ha på mer øl/vann hvis det
fordamper for mye, legg gjerne ett lag folie under lokket for å holde
det tett....
Serveres med godt brød !
Virkelig godt og
jeg ble veldig forbauset over den veldige viltsmaken, har spist mye elg i
oppveksten og spiser nå mye villsvin, hare og rådyr, men det er en av de
få gangene jeg har smakt hjort og fra langt inn i skogen ikke fra
oppdrett, kan anbefales for de som liker vilt ;-)
Vedrørende
mengder så må man se ann hvor mange man er til bords eller hvor mye
kjøtt man har,
jeg tar ofte den mengden kjøtt jeg har tilgjengelig og nok
grønnsaker så det er mat til alle, f.eks 100g kjøtt og 100g grønnsaker
per porsjon.
Siden vi spiser salat først og ost og dessert etterpå er
det rikelig...
...og er det skrant spiser vi gladelig bare 50g kjøtt også...
Siden
hjort ikke er i alle frysere så bruk gjerne elg eller oksekjøtt, og
gjerne de billige bitene med bein... og hvis ikke kjøttet løsner fra
beina så kok det gjerne en time lenger, kan lages på forhånd og varmes
opp etter ønske...
Bon Appétit !
Velkommen hit ! Samlested for aktiviteter og ideer på Kjøkkenet mitt. Mat laget fra bunnen av, hjemmelaget er ikke saus på boks eller pose, men hjemmelaget. Hege Don't read norwegian: use the translation button on the right ;-)
Sider
- Høytidsdager - Festdager - Menyer
- Påske
- Melkesyregjæring, Surdeig, Kombucha, Jun og Vannkefir
- Sylting, Konservering, Speking og Pålegg
- Spiselige vekster, Sopp og Ugress
- Kjøtt-Vilt-Innmat
- Kanin og Fugl
- Fisk og Skalldyr
- Grønnsaker-Urter-Frukt-Bær
- Nøtter, Frø, Korn, Belgfrukter
- Lunsj, Egg, Enkelt, Raskt, Pizza
- Dietter, Faste, Detox
- Kjøkkenhagen Min
- Frokost, Kvelds, Snacks, Mellommål
- Gjærbakst, Bakst, Rører...
- Kaker, Terter, Muffins, Kjeks,Godteri
- Dessert
- Tapas, Aperitif, Fingermat
- Dressinger, sauser, dipp's, krydder
- Franske Oppskrifter
- Mat fra andre land
- Ukemenyer
- Restemat
- BBQ og Røyking
- Gluten-, melk- og/eller Sukker- FRITT
- Artikler om Helse og Velvære
14. jan. 2013
Viltgryte med hjort
Labels:
elg,
gryte,
gryterett,
hjemmelaget,
hjort,
kjøttgryte,
viltgryte,
viltkjøtt,
øl
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)