25. jan. 2013

5 om dagen : Lørdag

Femte ukedag i mitt prosjekt: 5 om dagen eller hvordan spise sundt og følge alle gode råd.... 

Her er linken til første innlegget:

Forberedelser
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag



Trenger du å lade batteriet ?   

   sliten? 

-da er sitron løsningen, sitron inneholder ikke bare vitamin C men også E i tilegg til mange mineraler, spesielt bra for oss er blandingen av jern og kalium. Så for å lade opp: press en hel sitron og ha litt varmt vann + 1 ts honning + litt rosmarin (eller timian) etter å ha drukket denne blandingen er du klar for dagens utfordringer ;-)
for de modige: 1 skive sitron i kaffen!

Frokost
Havregrøt med bær og honning...

Lunsj
Den vanlige porsjonen med grønnsaker som du fritt kan variere, grovt brød med litt kjøttpålegg, vi benyttet tjangsen til å smake på min egenkomponerte speka leverpølse ;-) fra innlegget:  pølselaging
i tilegg blandet jeg paprika og linser (veldig sunt), ett kokt egg..
ost og frukt...




Middag

Salat



 Fisken lages veldig raskt slik:
skjær fisken i tynne fileter og rull de sammen med bacon, ha smør, pepper og urter over.
Stek de i ovnen på 200 i 10-15 min.


Karamelisert søtpotet/fennikel


 Ikke glem brød til og avslutt med en ostebit og youghurt...

Frokosten gir en porsjon bær.  
Lunsj'n en porsjon grønnsaker + linser +ost+  frukt.
Middagen 2 porsjoner grønt og fisk og 2 porsjoner melkeprodukt.
Tidsmessig er frokosten som vanlig superrask, lunsjn er tiden det tar å koke egg (og hvis du ikke vil ha sprekte egg så legg de i vannet fra begynnelsen og ta tiden fra det koker opp ;-) ). Middagen tar litt tid i oppdeling: men begynn med gr.sakene,  og når de koser seg i panna, slår du på ovnen, skjærer opp og ruller fisk: inn i ovnen, ha sukker over gr.sakene, og la de surre videre: tid for salaten og smiddagen er ferdig, innen man  er ferdig med salaten er fisken og grønnsakene  ferdig: totalt ca. 30 min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)