Vilt, okse, lam eller svin.
En surret stek kan være nødvendig når man må skjære ut bein,
eller skadede deler eller man kan gjøre det for å tilsette mak fra innersiden.
Her var det en bit fra ett utbenet villsvinlår,
er kjøttet mørt kan du steke vanlig,
er det blandet eller fare for å bli seigt er langsteking løsningen.
Surret stek med bacon.
Ca 1 - 1 1/2 kg kjøtt som passer
tråd til surring
6 ss sitronsaft
4-5 hvitløkfedd
200 g bacon
1 ss tørket timian
1 ts salt
1 ts pepper
olivenolje
Skjær kjøttet til en firkant/kvadrat,
eller nesten løse biter kan legges inni.
Legg det flatt ned med den siden hvor det er mest skåret opp.
Ha på sitronsaft, dette mørner kjøttet.
Strø på krydder.
Ha på bacon og oppdelte hvitløkfedd.
Rull kjøttet sammen så godt du kan,
litt løse biter som detter ut kan dyttes inn i endene til slutt.
Surr deretter tråd rundt den lange veien og deretter med ca 2 cm mellomrom rundt den korteste veien til hele er surret, deretter 2 runder den lengste vegen, knyt og ferdig.
Ha på resten av kryderet.
Hvis du forbereder den dagen i forvegen,
ha den i en plastpose med litt olivenolje,
surr igjen og la den marinere seg i romtemperatur.
(ikke alt for lenge og ikke alt for varmt ;-)
Stekes raskt på 180-200 grader i 1-1 1/2 time,
eller langstekes (anbefales)
f.eks 100 grader i 4 timer,
gi den 10 minutter på 200 grader for å brune den litt før servering,
ta av trådene så er det lettest å skjære opp.
Det er fullt mulig å stikke inn ett steketermometer ;-)
Serveres med grønt, f.eks. grønne aspargesbønner, rotmos, ratatouille...
Bon Appétit :-)
.
En surret stek kan være nødvendig når man må skjære ut bein,
eller skadede deler eller man kan gjøre det for å tilsette mak fra innersiden.
Her var det en bit fra ett utbenet villsvinlår,
er kjøttet mørt kan du steke vanlig,
er det blandet eller fare for å bli seigt er langsteking løsningen.
Surret stek med bacon.
Ca 1 - 1 1/2 kg kjøtt som passer
tråd til surring
6 ss sitronsaft
4-5 hvitløkfedd
200 g bacon
1 ss tørket timian
1 ts salt
1 ts pepper
olivenolje
Skjær kjøttet til en firkant/kvadrat,
eller nesten løse biter kan legges inni.
Legg det flatt ned med den siden hvor det er mest skåret opp.
Ha på sitronsaft, dette mørner kjøttet.
Strø på krydder.
Ha på bacon og oppdelte hvitløkfedd.
Rull kjøttet sammen så godt du kan,
litt løse biter som detter ut kan dyttes inn i endene til slutt.
Surr deretter tråd rundt den lange veien og deretter med ca 2 cm mellomrom rundt den korteste veien til hele er surret, deretter 2 runder den lengste vegen, knyt og ferdig.
Ha på resten av kryderet.
Hvis du forbereder den dagen i forvegen,
ha den i en plastpose med litt olivenolje,
surr igjen og la den marinere seg i romtemperatur.
(ikke alt for lenge og ikke alt for varmt ;-)
Stekes raskt på 180-200 grader i 1-1 1/2 time,
eller langstekes (anbefales)
f.eks 100 grader i 4 timer,
gi den 10 minutter på 200 grader for å brune den litt før servering,
ta av trådene så er det lettest å skjære opp.
Det er fullt mulig å stikke inn ett steketermometer ;-)
Serveres med grønt, f.eks. grønne aspargesbønner, rotmos, ratatouille...
Bon Appétit :-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)