Spis rent og naturlig :-)
dvs. å spise kun det du ser hva er!
Naturlig mat er enkelt, sunt og godt ;-)
Hvis du ikke vil spise helt Paleo er det bare å legge til
melkeprodukter, pasta, ris og poteter etc.
for en helt vanlig diett ;-)
melkeprodukter, pasta, ris og poteter etc.
for en helt vanlig diett ;-)
De fleste middager er under 30 minutter, eller 10...
-i mangel av bål på kjøkkenet bruker vi stekeovn ;-)
Har du grillmuligheter, benytt sjangsen!
Har du grillmuligheter, benytt sjangsen!
Ukens meny:
Lørdag
Grillaften med venner, forbered litt forskjellig til grillen med DISSE to marinadeforslagene
HER finner du resten av grillforslagene på bloggen.
Mandag:
Mandag og fiskedag,
dene gangen ett fargerikt måltid med grønnsaker og panert småfisk, se HER
Travel dag og det blir rask og hjemmesnekret middag SLIK gjør du.
Torsdag:
Rask og vårlig frikasse, HER med kalkun, men du kan bruke annet kjøtt.
Fredag:
Det er visst uken for raskt og enkelt, samt frossenfisk.
Bruk hvite fiskefileter (eller frossen sei) til å lage en Fiszza,
eller en Paleo Fiskepizza hvis du foretrekker det...
Se HER hvordan.
Grillaften med venner, forbered litt forskjellig til grillen med DISSE to marinadeforslagene
HER finner du resten av grillforslagene på bloggen.
Søndag
Familie middag
Surret stek på menyen og den finner du HER
Serveres f.eks. med aspargesbønner som akkurat begynner å modne i hagen.
Surret stek på menyen og den finner du HER
Serveres f.eks. med aspargesbønner som akkurat begynner å modne i hagen.
Mandag:
Mandag og fiskedag,
dene gangen ett fargerikt måltid med grønnsaker og panert småfisk, se HER
Tirsdag:
Travel dag og det blir rask og hjemmesnekret middag SLIK gjør du.
Onsdag:
Frossen fisk er greit å ha, jeg kjøper ofte blokker med frossen sei,
når de tiner ser man at det er biter og ikke oppmalt 'hva-som-helst'
Da er raskeste veien til ett populært fiskemåltid PLUKKFISK
når de tiner ser man at det er biter og ikke oppmalt 'hva-som-helst'
Da er raskeste veien til ett populært fiskemåltid PLUKKFISK
Rask og vårlig frikasse, HER med kalkun, men du kan bruke annet kjøtt.
Fredag:
Det er visst uken for raskt og enkelt, samt frossenfisk.
Bruk hvite fiskefileter (eller frossen sei) til å lage en Fiszza,
eller en Paleo Fiskepizza hvis du foretrekker det...
Se HER hvordan.
Frokost-tips
Frokost og Lunsj er selvfølgelig viktig å tenke på,
det er her det er lett å bomme.
Lunsj-tips
Til Lunsj foreslår jeg masse grønt, egg og fisk eller kjøtt.
.Har tidligere nevnt at jeg tar en tsk linolje for å spe på med omega 3,
men med mye kjøtt blir det ekstra viktig å få i seg omega 3!
Linolje er visstnok IKKE anbefalt som omega 3 kilde,
det aller beste er melkesyregjæret fiskeolje, nesten som tran!
Les HER hos tradisjonskost hva hun har og si om fettkilder,
som forøvrig bekrefter at ghee, kokosolje og olivenolje er bra :-)
Linolje er visstnok IKKE anbefalt som omega 3 kilde,
det aller beste er melkesyregjæret fiskeolje, nesten som tran!
Les HER hos tradisjonskost hva hun har og si om fettkilder,
som forøvrig bekrefter at ghee, kokosolje og olivenolje er bra :-)
og kombucha i mellom måltidene.
Prøv gjerne en liten vri på kombucha'n med DENNE kirsebærvarianten.
-ikke glem brennesle, vassarve, løvetann, kløver...
Se HER for flere spiselige vekster...
Salat, stuing, supper...
Middagene er raske men de begynner alltid med en salat:
grønn enkel salat hvis det er mye til hovedrett og en mer komplett salat hvis det er lite :-)
Prøv gjerne DENNE Paleodressingen til :-)
grønn enkel salat hvis det er mye til hovedrett og en mer komplett salat hvis det er lite :-)
Prøv gjerne DENNE Paleodressingen til :-)
Ukens Dessert
Ingen bestemt dessert men syltetøy :-)
-og syltetøy kan jo være basen for mange desserter og annet godt,
som vaffler, pannekaker, til is i kaker osv.
Årets første syltetøy er Morell-syltetøy som du finner
HER
enten du er så heldig å ha hage, balkong eller bare ett vindu.
Fakta om Paleo og mine erfaringer,
kan du lese mer om HER.
Alt er mulig ;-)
HER er min hage fra den 18 juni,
oppdatering kommer på bloggen i løpet av helgen.
Ha en flott uke :-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)