25. juni 2014

Panert Rød småfisk - Rougets

Mat må ikke se fantastisk ut for å smake godt,
men når det i tilegg ser bra ut da blir alle sansene tilfredsstilt :-)

Som ved denne fiskemiddagen:


Jeg får kjøpt frosne små fiskefileter av en fisk som heter rouget på fransk,
et navn som brukes om en rekke forskjellige fiskesorter som bl.a. fiskes i middelhavet,
det eneste jeg fant på et nordisk språk var 'rödknot' på svensk...
...men vistnok så fiskes enkelte av disse helt opp til norgeskysten.

Fiskekjøtte er hvitt men yttersiden under skinnet er ordentlig rødt.

Du kan selvfølglig bruke den fisken du har tilgang på ;-)

Panert Småfisk

1-3 fiskefileter per person
ettersom størrelse

panering: 
ca. 4 ss per filet
for en glutenfri panering bruker du f.eks: 
bokhvetemel, kokosmel, havrekli
krydder f.eks.: paprika, pepper, salt, curry

egg/person
1 sitron

Slik gjør du:
separer eggeplommen og hvitten,
rør hvitten sammen med sitronsaften fra sitronen.
Varm opp en stekepanne med ghee (eller olivenolje - kokosolje)
Dyp fiskefiletene først i det tørre deretter i hvitten og igjen i det tørre.
stekes på begge sider til paneringen er crispy.

Skjær den skvisede sitronen i ringer,
legg de i stekepanen, stek de på begge sider.
Ha litt av eggehvitten blandet med restene av paneringen,
i midten av ringene. 
Når eggehvitten er stiv, har du i plommen, rett før servering.




På meg ble det også litt stekt gurkemeierot,
paprika og grønt fra hagen:
reddikspirer, dill, spinat etc.

Litt blomster av svarthyll,
de er jo så søte ;-)




Bon Appétit :-)

.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)