Frikasse er gjerne litt vintermat,
men med kalkunkjøtt trenger det ikke å kokes så lenge og med vårens grønnsaker så fikk denne en sjangse nå rett før vi begynte på sommeren :-)
Frikasse kan lages med mange forskjellige typer kjøtt både lyst som kanin og kylling eller f.eks. lam,
her har jeg brukt kalkun som er lett tilgjengelig hele året i Frankrike.
Grønnsaker ble det jeg hadde i hagen og fikk ferskt på markedet.
Du kan fritt kutte ut og legge til det du har og liker.
Kalkun Vårfrikasse
-6 personer-
6-800 g kalkunkjøtt i biter
1 dl grønne linser
12 små nypoteter
4-6 gulrøtter
1 purre
300 g spinat, brokkoli eller ugress
fett til steking
kraft/vann
Varm opp fett i en kjele,
ha i kalkunbitene og brun disse godt,
(lurt å ha i noen få om gangen så du ikke mister varmen)
mens du vasker og deler opp grønnsaker.
Potetene må gjerne være hele.
Ha deretter i linser, gulrot, purre og nypoteter.
Tilsett kraft-vann til det dekker og la småkoke under lokk ca 20-30 minutter til potetene er møre.
Rør inn de grønne bladene og varm opp igjen,
før gryten er klar til servering.
Serveres som den er eller på en seng med grønne blader og ugress ;-)
Bon Appétit !
.
men med kalkunkjøtt trenger det ikke å kokes så lenge og med vårens grønnsaker så fikk denne en sjangse nå rett før vi begynte på sommeren :-)
Frikasse kan lages med mange forskjellige typer kjøtt både lyst som kanin og kylling eller f.eks. lam,
her har jeg brukt kalkun som er lett tilgjengelig hele året i Frankrike.
Grønnsaker ble det jeg hadde i hagen og fikk ferskt på markedet.
Du kan fritt kutte ut og legge til det du har og liker.
Kalkun Vårfrikasse
-6 personer-
6-800 g kalkunkjøtt i biter
1 dl grønne linser
12 små nypoteter
4-6 gulrøtter
1 purre
300 g spinat, brokkoli eller ugress
fett til steking
kraft/vann
Varm opp fett i en kjele,
ha i kalkunbitene og brun disse godt,
(lurt å ha i noen få om gangen så du ikke mister varmen)
mens du vasker og deler opp grønnsaker.
Potetene må gjerne være hele.
Ha deretter i linser, gulrot, purre og nypoteter.
Tilsett kraft-vann til det dekker og la småkoke under lokk ca 20-30 minutter til potetene er møre.
Rør inn de grønne bladene og varm opp igjen,
før gryten er klar til servering.
Serveres som den er eller på en seng med grønne blader og ugress ;-)
Bon Appétit !
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Hva er ugress???
SvarSlettHei :-)
SlettJeg bruker (ikke alltid) grønne vekster fra hagen og ellers i naturen som er spiselige, av de fleste definert som ugress da de vokser der vi ikke vil ha dem. F.eks.: brennesle, løvetann, skvallerkål, groblad, portulakagurkurt....
Nå på vinteren er det enkleste å bruke spinat hvis du ikke har tørket eller fryst ned :-)