Spis rent og naturlig :-)
dvs. å spise kun det du ser hva er!
Naturlig mat er enkelt, sunt og godt ;-)
Fakta om Paleo og mine erfaringer,
kan du lese mer om HER.
Hvis du ikke vil spise helt Paleo er det bare å legge til
melkeprodukter, pasta, ris og poteter etc.
for en helt vanlig diett ;-)
melkeprodukter, pasta, ris og poteter etc.
for en helt vanlig diett ;-)
De fleste middager er under 30 minutter, eller 10...
-noen av disse er laget i CrockPot - Slow-coocker som står og putrer hele eller halve dagen :-)
...forøvrig vil en paleolivsstil være enkel matlagning siden den er inspirert steinalderens matlaging...
-i mangel av bål på kjøkkenet bruker vi stekeovn ;-)
...forøvrig vil en paleolivsstil være enkel matlagning siden den er inspirert steinalderens matlaging...
-i mangel av bål på kjøkkenet bruker vi stekeovn ;-)
Ukens meny:
Lørdag
Fin dag for grilling enten du griller fisk eller kjøtt, har du HER forslag til en god rissalat, vil du unngå ris kan du bruke quinoa, linser eller bokhvete etc. Du kan også bruke kokte grønnsaker ...
Mandag:
2. Pinsedag er det lammestek som gjelder her i Frankrike,
eller så må du gjerne grille lammeskiver av lår ;-)
En herlig Lammestek med honning finner du HER
Populær enkel og god fiskerett: plukkfisk eller fiskerøre,
inspirasjon og godt tilbehør finner du HER
Torsdag:
Jordbærsesongen er her eller rett rundt hjørnet,
så hvorfor ikke slå seg litt løs og servere hamburger med jordbærsaus, oppskrift HER
Fredag:
Prøv min nye superpizza Fizza :-)
Fiskepizza uten deig finner du HER
Fin dag for grilling enten du griller fisk eller kjøtt, har du HER forslag til en god rissalat, vil du unngå ris kan du bruke quinoa, linser eller bokhvete etc. Du kan også bruke kokte grønnsaker ...
En Fransk ragout er flott søndagsmat og gjestemat, kan lages i stor porsjon,
enten du bruker viltkjøtt eller okse-lam, oppskrift HER
enten du bruker viltkjøtt eller okse-lam, oppskrift HER
Mandag:
2. Pinsedag er det lammestek som gjelder her i Frankrike,
eller så må du gjerne grille lammeskiver av lår ;-)
En herlig Lammestek med honning finner du HER
inspirasjon og godt tilbehør finner du HER
Indisk Lammegryte av lammerester fra mandag er dagens forslag.
Oppskrift finner du HER
Oppskrift finner du HER
Torsdag:
Jordbærsesongen er her eller rett rundt hjørnet,
så hvorfor ikke slå seg litt løs og servere hamburger med jordbærsaus, oppskrift HER
Fredag:
Prøv min nye superpizza Fizza :-)
Fiskepizza uten deig finner du HER
Frokost-tips
Frokost og Lunsj er selvfølgelig viktig å tenke på,
det er her det er lett å bomme.
Middagsrester er kjempebra til frokost,
bare og varme opp, tilsett ett egg hvis det ikke er nok ;-)
bare og varme opp, tilsett ett egg hvis det ikke er nok ;-)
Lunsj-tips
Til Lunsj foreslår jeg masse grønt, egg og fisk eller kjøtt.
.Har tidligere nevnt at jeg tar en tsk linolje for å spe på med omega 3,
men med mye kjøtt blir det ekstra viktig å få i seg omega 3!
Linolje er visstnok IKKE anbefalt som omega 3 kilde,
det aller beste er melkesyregjæret fiskeolje, nesten som tran!
Les HER hos tradisjonskost hva hun har og si om fettkilder,
som forøvrig bekrefter at ghee, kokosolje og olivenolje er bra :-)
Linolje er visstnok IKKE anbefalt som omega 3 kilde,
det aller beste er melkesyregjæret fiskeolje, nesten som tran!
Les HER hos tradisjonskost hva hun har og si om fettkilder,
som forøvrig bekrefter at ghee, kokosolje og olivenolje er bra :-)
og kombucha i mellom måltidene.
-ikke glem brennesle, vassarve, løvetann, kløver...
Se HER for flere spiselige vekster...
Salat, stuing, supper...
Ukens Dessert
men vær forsiktig å bruk spiselige blomster !!!
Ha en flott uke :-)
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)