7. juni 2014

Baconsurret Kalkunlår

Når datteren viste meg ett bilde fra facebook-internett av ett lammelår med bacon skorpe,
bare måtte jeg prøve.

I åresvis har jeg jo (som så ange andre) brukt bacon på sarte kjøttstykker,
 som f.eks. kanin for å beskytte dem mot uttørking.


Aldri har jeg tenkt på hvor stilig dette kan gjøres ;-)



Kalkunlår

1 stort Kalkunlår eller stek
10 Baconskiver
Timian
Pepper
Olivenolje.

Sett ovnen på 200 grader.
Flett baconskivene som på bildet.



Du kan nå pepre og ha timian (urter) på baconskivene,
eller hvis du har en stek du skal rulle ha dette inni kjøttet.


Legg toppen av steken/låret ned mot urtene og brett resten av baconet rundt.
Snu forsiktig rundt og legg i ett ildfast fat med litt olivnolje i bunnen.

Stekes i ca 30 minutter,
men dette kommer helt ann på størrelsen av steken din, legg over bakepapir etter 10 minutter og ta det eventuelt av på slutten av stektiden, men det er penest hvis det ikke blir brent og best når det er crispy.

Grønnsaker som tomat, squash etc. kan godt stekes samtidig.
Ellers er grønne bønner, brokkoli godt til og raskt å tilberede.


Bon Appétit :-)



.

En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer
2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)
I tilegg blir jeg veldig
 glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)






1 kommentar:

  1. Hei Hege!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

    SvarSlett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)