4. des. 2015

Ukemeny 50/2015

Juleforberedelser er så vidt i gang,
og starter for fullt i morgen for da kommer mormor :-)
-det krever kjempegod mat men med tid til andre ting: godt, sunt og enkelt !





Spis rent og naturlig :-)
dvs. å spise kun det du ser hva er!



Ukens meny:

Alle middagene begynner med en liten grønn salat,
er det lite til middag er den litt mer komposert ellers
f.eks. stangselleri, paprika etc.

Til steking bruker jeg ghee (klarnet smør) og kokosolje.
Til salatdressing, majones etc bruker jeg olivenolje.


For de som ønsker det er det en bit ost og/eller en yoghurt til dessert.


Lørdag:

Min nye Biff på menyen,
HER finner du den på bloggen.
Det går ut på å skjære biffen i strimler, marinere og steke de i f.eks. former i ovnen.
...med bearnésaus violettes (blå poteter) og grønnkål fra hagen...






Søndag:

Andre søndag i advent og tid for en god familiemiddag...

Makrellboller i tomatsaus finner du HER.
Servert med f.eks. brokkoli.





Mandag:


Kalkunkjøttrester(eller ny filet) med rødkål og purre.

Stek rødkål skjært i strimler i masse fett (fra kraftkoking),
ha i 1/2 dl eddik (eller kombucha).
La putre mens du skjærer  purre i strimler, renser hvitløk og kjøttrester.
Hell over 2- 3 dl kraft og la småputre i 10 minutter : det er klart :-)



Tirsdag:

Laksefilet stekt i ovn og pastinakkmos m/bacon
(villaks fra findus)



Onsdag:

Lammekoteletter m/Brokkoli og pastinakkmos-rester.




Torsdag:

Omelette med villlaks og grønne erter i.
Salaten serveres ved siden av.




Fredag:


Hamburgere med stekte rotgrønnsaker
(gulrot, potet, kålrot etc)




Frokost-tips

Frokosttipset mitt :-) er å droppe frokosten, og sov litt lenger...
Ta en kopp kaffe med en tsk kokosolje eller kokosmelk hvis du liker kaffen hvit.

Skal du ut og trene, drikk en stor kopp kraft -buljong ca. en time før,
og husk at vi trenger salt, men uraffinert ekte salt ;-)

...eller spis middagsrester, egg, kjøtt, fisk, grønnsaker...


Lunsj-tips

Suppe eller kraft med litt kjøtt eller fiskerester er super lunsj,
varmer godt nå på vinteren og kan has med i termos på jobben.
eller middagsrester...

Jeg koker opp (per person) 2 dl med redusert kraft, 100 g spinat/kål, 1 gurkemeierot, 1 liten løk, 2 hvitløkfedd, 1/2 ts himalayasalt, krydder som f.eks. malt koriander-kumin...
100 g kjøtt eller fisk så er proteinene sikret :-)
Kjøtt/fisk kan godt være kald ved siden av,
og er du litt gourmand følger majonesen eller pestoen med...


Ukens Dessert 

På søndag får dere en oppskrrift med pære, røde bær og butterdeig på bloggen,
så bare å handle inn ;-)

Anbefaler også kiwi og appelsiner som nå er i sesong !
...smaksprøver på julebaksten som sikkert kommer igang denne uken.



Menyforslaget passer til paleo, LCHF og lavkarbo diett,
det vil si at det også er fornuftig mat for de med diabetes og andre livvstilsykdommer...

Hvis du ikke vil spise helt Paleo-lavkarbo,
(de fleste legger til 10-20% ost, smør, youghurt-rugbrød, vin)
 er det bare å legge til
melkeprodukter, pasta, ris og poteter etc.
 for en helt vanlig diett ;-)



Ønsker dere en ny stressfri herlig uke ;-)



.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)