27. jan. 2016

Kjøkkenhagen Min Januar 2016

Snart er Januar på siste verset og vinteren er halvveis,
men det er er ikke noen grunn til å ikke ta en tur i hagen ;-)



Vi venter på snø men den er langt unna,
så imellomtiden høster vi fortsatt grønnsaker og slår etter fluer...
...hestene ihvertfall.
Jeg har to små plast-tunneller med hull,
takk pus :-(


Mesteparten av hagen sover nå på vinteren etter at siste kultur ble ferdig i høst og neste skal planes så snart faren for frost er borte.
Imellomtiden har jeg hatt på hesteperler (sikkert litt mye, men x kg pr x meter er vanskelig...) og aske, ett sted har jeg hatt på erter som bare skal spire og deretter freses ned i jorda, røttene gir nitrogen og bladene grønngjødsel til neste kultur...

På bildet er det en sta salatplante som riktignok har blitt klipt ned (høstet) ett par ganger...

Det vokser og vokser, til høyre litt godt ugress som pent blir tatt vare på til salat.
Ved siden av er det koriander som har sådd seg helt selv og på grunn av det milde været har de overlevd ihvertfall til nå, og så lenge de varer nyter jeg dem ;-)



 I tunnelen vokser det dill som bare det,
den er også selvsådd etter en særdeles vellykket vårsesong,
sommeren går de for i blomst og så ble det mye frø og mange av dem falt til jorden...
...resultatet nytes av både ganen, nesen og øynene...




Det er mildt sagt litt mildt i år...
trær og busker kommer med knopper, 
så jeg må snart til å trimme.


Røtter er fint på vinteren når det ikke kommer frost,
rødbet, gulrot og sellerirot er enda ikke spist opp...
Greipet knakk når jeg prøvde å få opp pepperrot,
utrolig for ett rotsystem så det meste ble igjen du ...





 Grønnkålen (kale) bare vokser og vokser, 
det vokser til og med ut nye blader nedover stammen der de er plukket eller visnet...
Rosenkål er det litt igjen av, hodekål og blomkål er små men de kommer :-)




Krydder i hagen, 
mange er flerårige...








Salat i friluft over vintersalat og kinakål,
og i tunnel under: 3 forskjellige vintersalater.





 Naturen er vakker uansett tid på året,
man må bare se det som er vakkert,
her i Frankrike sås alt korn om høsten og derfor er mange av jordene grønne i vinterhalvåret,
til stor glede for harer og rådyr :-)


Gave fra Korsika :-) Merci !! 


Rødbeter er godt både rå og kokt,
men foretrekker å ikke blande de inn overalt da de fort tar over smaken...


Dette er hva som blir med inn på kjøkkenet ferskt fra hagen denne måneden:


Kjempestolt av denne bortglemte selleriroten,
 som foruten å være stoor ikke var oppspist av mark ;-)







http://www.matmerk.no/no/okologisk/helse-og-livsstil/hva-er-vekstskifte--og-hvordan-gjoer-du-det




En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...



På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)