Klar for en nesten sunn og kjempegod kake ?
-det er mormor så her er oppskriften du venter på ;-)
Ostekake med Kokosbunn og Blåbærtopp
Bunn:
100 g kokosolje
200 g kokosflak
30 g honning
Ostelag:
300 g mascarpone
300 g kremfløte
75 g sukker
4 g agar-agar
Blåbærgele:
300 g blåbær
1 dl vann
30 g honning
4 g agar-agar
Slik gjør du:
Du trenger en kakering eller springform (bruk kun ringen som kakering), størrelsen er ikke veldig viktig da det er kun høyden på kaken som forandres. Kakeringen legges rett på serverigsfatet.
Bunn: Bland kokosolje, kokos og honning sammen til en masse, du kan bruke kjøkkenmaskin eller smelte litt på kokosoljen for å gjøre det lettere. Trykk massen ut i ringen, direkte på kakefatet.
Ostelag: Ha 100 g fløte i en liten kjele rør inn agar pulveret og sukkeret, kok opp og avkjøl til lunkent: kkurat før det tykner. Pisk resten av kremfløten stiv. Bland maskarpone og den kokte blandingen, og deretter røres de to blandingene sammen. Strykes utover kakebunnen i kakeringen og settes i kjøleskapet (eller iskald bod/kjeller). 1-2 timer før du lager geletoppen.
Blåbærtopp: Rør agar pulveret ut i vannet, kok opp og rør inn blåbær: kokes opp så de slipper saften: sil av bærene (eller ikke). Rør inn honningen når blandingen er fingervarm. Avkjøles til det begynner å stivne før den helles over kaken i kakeringen (lurt å løfte kakeringen litt opp hvis det er lite plass igjen til toppen).
Sett kaken kjølig minst en time og NYT!
Alternativer:
Kokosolje kan erstattes med smør eller klarnet smør.
Kokos kan byttes ut med malte nøtter, havregryn.
Honning og sukker kan kuttes ut eller erstattes med ett annet søtningsmiddel (rørsukker-maple sirup etc.).
Mascarpone kan erstattes med annen smøreost.
Kremfløte kan erstattes med kokoskrem, vegetalsk melk (beregn litt mer gelatin) eller yoghurt.
Agar-agar kan byttes ut med gelatin, mengde til tykk gele.
Blåbær kan estattes med andre bær eller en blanding av bær, hele eller bare jus.
Kaken er bortsett fra sukkeret og eventuelt fløten sunn og kan nytes i godt lag uten dårlig samvittighet, uansett så visker den fløyelsesmyke følelsen bort alle skruppeler ;-)
...skjønner godt at mormor maser om oppskriften...
Ha en fin helg !
.
.
En enkel måte å følge bloggen på er å:
1) på Instagram: #godtogsunt
1) på Instagram: #godtogsunt
2) like oss på Facebook :
3) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side: Følgere-medlemmer
Iallefall blir jeg veldig glad og inspirert
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
av alle nye følgere, G+ og liker...
På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)
Tusen takk, Hege. Jeg rekker det nok ikke i dag, men i morgen......
SvarSlettDet er en av de beste ostekakene jeg har smakt.