18. jan. 2017

Ostekake à La Brousse

Til nyttår lagde vi en såkalt Café Gourmand til dessert dvs. en god kopp kaffe med ett utvalg av forskjellige kaker og desserter. Fantastisk god ide når mn gjene vil smake på alt som er godt, kaffekoppen er for min del helt nødvendig for å tåle det søte.

En av kakene var denne enkle ostekaken:


Ostekake à la Brousse

400 g la brousse (nøytral ostemasse
200 g creme fraiche
100 g sukker
4 egg
1 sitron
100 g frosne bringbær

Sett ovnen på 175  grader med varmluft (eller 190)Visp sammen, ost, creme fraiche, sukker og egg. Rasp sitronskallet og klem ut saften, rør inn. Smør en form på ca. 22 cm og hell i røra. Ha bringbær jevnt utover og trykk de litt ned. Stek nederst i ovnen i ca. 40 minutter. Stikk en spiss kniv (eller kakenål) i kaken, den skal komme ren ut når kaken er ferdig. Slå av ovnen og la kaken avkjøles, Ostekaken må gjærne serveres lunken, men er også god kald: lekker med noen mynteblader og sitronskiver til pynt.


Alternativer:

Ost: Hvis du ikke kan få tak i La Brousse bruk en ferskost som Skyr eller Cottage cheese
Creme Fraiche: bytt ut med rømme, kokoskrem eller vegetabisl melk.
Sukker: annet søtningsmiddel
Egg: mel og bakepulver
Sitron: appelsin, vanilje eller den kan utelates.
Bringbær: andre bær, sjokoladebiter, nøtter.

...

Ostekaker er noen av mine klart favoritter på kakefronten, 
du har to helt forskjellige varianter, de som stekes i ovnen og de som ikke stekes.
Vi laget en av hver og gikk du glipp av oppskriften på denne fløyelsmyke ostekaken, 
finner du den HER




.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) på Instagram: #godtogsunt

2) like oss på Facebook :

3) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side: Følgere-medlemmer


Iallefall blir jeg veldig  glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)