10. des. 2014

Jule Kombucha :-)

Brygger du egen kombucha må du prøve denne julevarianten :-)


Forbered en vanlig runde med Kombucha,
svart eller grønn te som du ønsker, men grønn te er lysere og du kan lettere få den til å se rød ut ;-)
Les alt om Kombucha HER





Ha i Julekrydder som:

Kanelstang
Kardemommefrø
Nellikspiker
Ingefærrot
Hibiskusblader (gir rød farge)









La fermentere på vanlig måte , sil av før den er for sur, det skal jo helst være god smak for de som eventuelt ikke er vant til Kombucha-eddik ;-)

Du kan også ha krydder i som 2. gangsfermantasjon, men det vil gi litt svakere smak.
Hvis du ikke har hibiskusblader kan du godt koke med noen bringbær i teen eller 2. gangs fermentere med bringbær, det tar bare noen timer før den blir rød...



Appelsiner er jo også julefrukt fremfor alle så en kombucha med appelsinsmak bør også prøves !
Jeg setter igang en i dag, hvor jeg koker opp appelsinskiver i vannet til teen og lar det trekke med grønn te og deretter brygger på vanlig måte, kanskje med kanel ;-)

Liker du å overaske i Jula eller gi bort en litt snå Julegave så er det bare å begynne å planlegge, beregn ca 8 dager før servering...




Kos dere med forberedelsene og planlegginga til Juletiden :-)


.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)