12. des. 2014

Ukemeny 51, Godt, sunt og raskt med Julestil

Ny uke i startgropa og vi nærmer oss Jul.
på tide å ta en stor kopp kaffe og gå igjennom julelistene,
Kryss av eller skriv opp alt du har gjordt ;-)
...og deretter ser du på det som gjenstår,
sett parentes rundt det som er mindre viktig,
 og konsentrer deg om det som teller som f.eks, julematen ! hihi
...juletreet
...julegaver
...

Jeg ser på tradisjonslista mi at i morgen er det Lucia ;-)
så da skal surdeigen til lussekattene settes i gang!
På søndag er vi allerede 3. søndag i Advent.



Etter en litt festiv helg med masse juleforberedelser,
 trenger vi noen veldig enkle
middager !
Samtidig er det en gammel tradisjon i Adventstiden å faste
mandag, onsdag og fredag,
nå behøver vi ikke å følge alt til punkt å prikke selv om det er lurt...
-men hvorfor ikke la seg inspirere av DENNE artikkelen i KK
og lage middager med bare 3 ingredienser,
enklere blir det ikke :-)

Ukens meny:

Lørdag:

Husk å steke Lussekatter,
oppskrift nederst i innlegget...

Jeg fortsetter som de to tidligere ukene med å steke kjøtt for hele uken
(noe til lunsj og noe til middager)
 og så er det bare å trylle frem restemiddager :-)

-så smart at jeg lurer på når jeg skal slutte hihi -

det blir :
 kalkunlår, lammekjøtt, hel kanin...

Til middag i dag får alle velge det de liker best,
ved siden av er det ovnstekte grønnsaker...



...dagen etter er det bare å ta kjøttet av bena og lage bokser til forskjellige middager,
de holder fint 3-4 dager i kjøleskapet og resten i frysen.
Bena ble satt til kraftkoking, med forrige ukes nedfryste ladning ;-)





Søndag:

Andre søndag i advent og tid for en god familiemiddag...

...restene gjemmer vi til ukedagene og serverer en skikkelig morsom Svinestek med litt Julekrydring,
som et lite hint om at Julen nærmer seg :)
HER finner du fremgangsmåten.

Server gjerne rødkål ved siden av.





Dessert kan jo være DISSE 
Sarah Bernard Julekakene som du sikkert lage i går ;-)
-må jo teste at de var gode før selveste julaften...



Mandag:

3 ingredienser ;-)
Kraften er ferdig og jeg lager like godt en suppe på hele kjelen,
Jeg bruker kraft, kjøttrester og Brokkoli...
5 minutter oppvarming...



Tirsdag:

Kjøttrester med Gulrøtter og Brokkoli.
5-10 minutter oppvarming.



Onsdag:


Litt fisk må vi ha,
og hvis ikke eller lite husk å ta Omega 3 tilskudd,
dumt å bli forkjølet rett før jul...

Endiviesalat.
Sei og gresskar + karry-krydder.


Torsdag:

Kjøttrester, blomkål og gulrot.
Stekt med deilig krydder.


Fredag:

Kaninkjøtt i dag,
fortsatt fra lørdagens steking...
(fortvil ikke hvis du verken har kanin eller ferdigstekt,
 du kan bruke kalkunfileter som er kjemperaskt å steke...)

Stek bitene i godt fett sammen med f.eks.
Det grønne fra stangselleri (ofte litt bittert), gresskar, løk, hvitløk, krydder du liker.


NB: hvis du synes grønnsakene gjentar seg litt er det fordi det ofte er til mer enn en middag,
derfor er det ofte brokkoli i begynnelsen av uka siden den holder seg dårligst, og videre f.eks. gresskar i to dager når den tas hull på etc.



Frokost-tips

Frokosttipset mitt :-) er å droppe frokosten,
og sov litt lenger hihi
Ta en kopp kaffe og drikk vann,
eller kombucha og Vannkefir som jeg gjør.
Skal du ut og trene, drikk en stor kopp kraft -buljong ca. en time før,
og husk at vi trenger salt, men uraffinert ekte salt ;-)
(selvfølgelig bare for voksne og friske mennesker, å droppe frokosten altså)


Lunsj-tips

Suppe eller kraft med litt kjøtt eller fiskerester er super lunsj.
Middagsrester...
Suppe kan også has på termos og er derfor enkelt å ta med seg,
 som alternativ til brødskive med geitost ;-)

Jeg koker opp (per person) 2 dl med redusert kraft, 100 g spinat, 1 gurkemeierot, 1 liten løk, 2 hvitløkfedd, 1/2 ts himalayasalt, krydder som f.eks. malt koriander-kumin...
100 g kjøtt eller fisk så er proteinene sikret :-)
Kan godt være kald ved siden av og er du litt gourmand følger majonesen eller pestoen med...

Det er Lucia på lørdag så uken bakst er Lussekatter,
HER finner du litt om Lucia,
 oppskrift på lussekatter og ikke minst hvordan du lager
 de forskjellige formene og hva de heter ;-)

HER er oppskriften min på Lussekatter av surdeig.





For Tradisjonelle Julekakeoppskrifter
finner du alle mine HER.

For Julekaker med mindre sukker og uten gluten, melkeprodukter osv så finner du noen i listen over utgitte bloggposter under Desember i år og i 2013,
ellers skal jeg snart samle dem i ett innlegg :-)

Fortsett og kos deg med Juleforberedelsene :-)
.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...



På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)





.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)