20. des. 2014

Juleforberedelser - Julens Menyer

Menyer hører til planleggingslistene i Julepermen min.

Til hver meny er det lurt å legge ved oppskrifter eller steketips samt en handleliste/sjekkliste for innkjøp.
-oppskrifter finner du i linkene merket HER
(skriv de ned eller print ut)

.









Lite utvalg av menyer til Jul:





Ribbemeny 

Solbærgløgg og pepperkaker

Medisterkaker og Julepølse
med Tyttebær

Ribbe m/ribbefett HER
hvit og/eller rød Surkål
Poteter - Rosenkål

Moltekrem i krumkakekrus

Julekaker, Julekonfekt og Kaffe









Pinnemeny

Gløgg HER og pepperkaker m/roquefort

Lammerull og salatruller

Pinnekjøtt m/fløtesaus
Kålrabbistappe, Brokkoli og poteter (?)

Riskrem med Bringbærsaus

Kaffe og Julekaker-konfekt






Lute-meny

Hvit gløgg HER og Blinis HER med gravørret HER

Salat av revetgulrot og rødkål

Lutefisk m/sennepsaus 
Erter, bacon, poteter
oppskrift HER

Rullekake med molter og pistasj HER

Kaffe og Julekaker-konfekt










Kalkun-meny

Hvit eplegløgg og Foie Gras toast

Waldorfsalat HER

Kalkun m/fløtesaus HER
Rosenkål
Potetgrateng

Sjokoladerullekake m/smørkrem

Julekaker og Kaffe








Lille Julaften's Julegrøt meny

Solbærgløgg m/Juletapas 

Sylte-potetlomperuller m/sennep
Lammerull - salat ruller
Bayonnskinke-rosenkål spyd
Julepate på agurkskiver
Pepperkaker med roquefort og valnøtt
Julekake m/geitost

Julegrøt med mandel

Marsipangris til den som finner mandelen

Kaffe og Julekaker-konfekt





1. Juledag Koldtbord

Potetlomper-lefser-Sennep
Ribberester, medisterkaker og Julepølse
Endivieblader m/agurk og paprikasalat
Julepate-sylteagurk
Sylte-lammeull-juleskinke (HER)
Rekekabaret m/aioli
Gravlaks - sennepsaus (HER)






80-talls Meny

Rekecoqtail

Viltstek m/viltsaus HER
Dampede: Brokkoli-gulrot-potet

Sherryfromasj

Kaffe og Kaker





Fransk Julemeny I

Vin Chaude - Appelsingløgg

 m/aperitif
-butterdeig aperitif HER
-Foie gras toast (HER)

Skalldyrbord:
østers, hommer, reker, gambas, sjøsnegler, krabber, kamskjell etc
KrabberHER, skalldyrbord HER
m/aioli -  sitronbåter 

Ostefat HER

Buche : Rullekake HER

De 13 Juledessertene HER






Fransk Julemeny II

Foie gras m/ Fikensyltetøy 
 søt vin

 Fasan eller Kalkun
fylt med farse og kastanjer
rødvin

Andelår-bryst med skogssopp

Potetgrateng

Ostefat HER

Sjokoladefondant
Champagne



Fransk Meny III

Foie Gras m/ løkmarmelade
Søt Vin

Kokt hummer m/majones
hvitvin

Fiskefilet m/champagnesaus
Villris

Rådyrgryte HER
rødvin

Fylt Artichaut m/karamellisert balsamikosaus

Ostefat HER

Eksotis Fruktkake
champagne






Moderne Nyttårsdag Buffet

Foie gras - toast

Gravlaks m/sennepsaus HER
Sushi HER

Kalkuntapas

Flere tapas forslag HER

Asparges(bønner) i bacon

Ostefat

Gele av røde bær

Sjokolademousse




Lykke til med din Meny :-)
.

En enkel måte å følge bloggen på er å:

1) Har du google konto kan du bli følger på nettstedet mitt,
du melder deg på i feltet på høyre side:
Følgere-medlemmer

2) like oss på Facebook :
-alle nye innlegg blir satt opp der...
(men husk at du blir borte i newsfeeden hvis du ikke liker innleggene innimellom...)

I tilegg blir jeg veldig glad og inspirert 
av alle nye følgere, G+ og liker...

På forhånd takk og jeg liker og følger selvfølgelig tilbake ;-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)